Už v květnu e sjeli cyklisté všech věkových kategorií do Kyjova, kde pokračoval Český pohár na silnici. Kompletní domácí peloton doplnila početná skupina zahraničních týmů a TUFO PARDUS Prostějov se dařilo zejména v juniorských kategoriích. Hlavní závod mužů se z důvodu vážné nehody jednoho z účastníků nedojel.

V prvním den klání se na tradičním okruhu konalo kritérium zařazené do celoroční soutěže Carla kriterijní liga. Z hanácké stáje si za podpory svých týmových kolegů nejlépe počínal Matyáš Koblížek, jehož dobrý individuální výkon podpořený právě pomocí parťáků vynesl na třetí místo. Vítězem se stal člen Dukly Praha Milan Kadlec. Do elitní desítky se na devátou příčku probojovala také prostějovská juniorka Eliška Grulichová.

Silniční závod hostil velmi náročný okruh v okolí Kyjova. V mládežnickém Techniserv Cupu se opět dařilo juniorům a juniorkám TUFO PARDUS. Mezi dívkami skončila na výborné, leč nepopulární čtvrté pozici Patricie Müllerová následovaná pátou Eliškou Grulichovou, zatímco triumf brala Nela Slaníková (RK Cycling Academy). Juniory rozdělil náročný kopcovitý terén v závěru na jednotlivce, v tomto těžkém boji si pro solidní devátý post dojel Matyáš Koblížek a Radovan Štec protnul cílovou pásku jako čtrnáctý.

Mužský závod se vyvíjel velice slibně pro Richarda Holce, který se po celý jeho průběh pohyboval na špici. Bohužel klání bylo kvůli vážné nehodě rakouského cyklisty přibližně patnáct kilometrů před cílem zastaveno. „Lidské zdraví i život jsou tím nejdůležitějším! Přejeme zraněnému závodníkovi hodně sil a co nejrychlejší zotavení,“ zdůraznil sportovní ředitel TUFO PARDUS Prostějov Michal Mráček.