Cyklistický klub TUFO PARDUS Prostějov přichází o jednoho ze svých nesmírně talentovaných závodníků. Dvojnásobný mistr světa juniorů na dráze Radovan Štec totiž odchází do známého development týmu Israel Cycling Academy.

Ten je svou spoluprací navázán na World Tour tým Israel Premier Tech a soustředí se na práci s nadějnými jezdci i na jejich adaptaci do prostředí elitní World Tour. Nejen díky tomuto propojení disponuje skvělým závodním programem.

Štecova dosavadní kariéra byla od žákovských kategorií až do současnosti rozvíjena v prostějovském kolektivu pod vedením trenéra Martina Cetkovského. Manažery izraelské stáje zaujal především svými mimořádnými výkony na dráze. Za poslední dva roky vybojoval dva tituly mistra světa v omniu a madisonu, navíc přidal dvě stříbrné medaile na MS v bodovacím závodě i v madisonu.

„Bude to pro mě úplně nová zkušenost, noví lidé i prostředí. Musím udělat hodně práce, abych co nejvíc rozvinul svůj potenciál na silnici a maximálně využil téhle velké příležitosti. Věřím, že mi k tomu pomůže pobyt ve španělské Gironě, kam bych se měl přesunout a zapojit do týmové přípravy. S manažerem Israel Cycling Academy jsem také mluvil o mém dráhovém působení a mám přislíbeno, že mě pro akce na dráze budou uvolňovat,“ uvedl Radovan Štec. „Velice důležitá je pro mě také podpora rodiny. Nejen proto, že mě na konci tohoto školního roku čeká maturita, což bude pro skloubení školy s přípravou i závody určitě velmi náročné. Rozhodně však nechci s prostějovským klubem ztratit kontakt. Budu rád za možnost si na mém domácím velodromu zatrénovat, třeba i zazávodit při Memoriálu Otmara Malečka. Tady v Prostějově jsem vyrůstal od mladších žáků a zdejším lidem v mnohém vděčím za to, čeho jsem v cyklistice dosáhl,“ připojil Štec.

„Je to samozřejmě velká událost pro Radovana i pro náš klub. Pocity jsou ale pochopitelně smíšené. Odchází kluk, který u nás závodil od mladších žáků, což přirozeně vytvořilo nesmazatelné pouto. Na druhou stranu jde pro něj o velkou příležitost a pro nás o ocenění práce v jeho přípravě. Všichni z klubu ho budeme sledovat a držet palce, aby se mu v novém působišti dařilo,“ řekl sportovní ředitel TUFO PARDUS PV Michal Mráček.

A mám ještě jednu podobnou zajímavost. Daniel Babor, který k nám kdysi přišel z KOVO Praha a strávil tu první tři sezóny od přestupu mezi dospělé, po ročním působení v Elkov Kasper podepsal smlouvu s profesionálním španělským týmem Caja Rural-Seguros RGA!“ informoval Mráček rovněž o přestupu někdejší hvězdy hanácké stáje.