Mládežnický tým cyklistického klubu TUFO PARDUS Prostějov se sešel ke čtyřdennímu tréninkovému srazu. Náplň přípravy byla multisportovní, kdy kromě jízdy na horských kolech mládežníci běhali, posilovali i jezdili na běžkách.

 

„V době, kdy je potřeba zvažovat všechny finanční výdaje, se jeví jako velmi prozíravé vybudování zázemí na prostějovském velodromu. Zde mají talentovaní sportovci zajištěno ubytování, posilovnu i místnosti pro jízdu na trenažérech. A do Jeseníků na běžky je také příznivá vzdálenost. Proto je namístě znovu poděkovat statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji, díky jejichž pomoci se vše podařilo vybudovat,“ uvedl sportovní ředitel TUFO PARDUS Michal Mráček.

Pro správný rozvoj mladých cyklistů je v zimním období nutné kombinovat více forem tréninkové zátěže. A to byla také náplň prvního společného soustředění, během něhož kolečkářské naděje využily zázemí domácího velodromu. Při tréninkových jednotkách se vystřídaly různé zátěže: běh, jízda na horských kolech, posilovna, běžecké lyžování a došlo i na fotbálek, kdy se hřištěm stala plocha uvnitř oválu. S výjimkou běžek, na které se museli mladí sportovci přemístit klubovými minibusy, se příprava odehrávala přímo v Prostějově a jeho okolí.

Všichni zvládli nabitý program bez problémů, což si pochvaloval rovněž hlavní trenér mládeže TUFO PARDUS. „Byl jsem velmi potěšen přístupem všech našich mladých cyklistů. Tréninková zátěž byla sice pestrá, ale taky náročná. V dnešní době je nepochybně velkou výhodou mít zázemí, jaké se podařilo v Prostějově vybudovat. Proto již máme naplánovaný další obdobný tréninkový blok na polovinu února. Následně už se většina našich jezdců přesune do Toskánska k finální předsezónní přípravě,“ prozradil Martin Cetkovský.