Další dubnový víkend byl pro cyklisty TUFO PARDUS Prostějov plný závodění. Tentokrát už nejen na silnici, ale i na dráze. Mládež zahájila svoji pohárovou dráhovou soutěž v Praze na Třebešíně a poté si to rozdala v Jeseníkách při krajském přeboru v časovce jednotlivců. Muži absolvovali dva závody silničního Škoda Cupu v Krásné Lípě a v České Kamenici, Jan Voneš a Wojciech Pszczolarski pak bojovali na Nations Cupu v kanadském Miltonu.

Velodrom v pražském Třebešíně hostil první díl Českého poháru mládeže na dráze. Prostějovští jezdci samozřejmě nemohli chybět a rozhodně nebyli jen do počtu. Skvělou formu si ze silničních podniků přenesla na ovál Patricie Müllerová, aby přesvědčivě triumfovala mezi juniorkami. V kategorii juniorů výborně bojoval Vojtěch Soukup, i když se nakonec musel sklonit před vítězným Ondřejem Šilhavým z pořádajícího REXONIX KOVO Praha.

Mezi staršími žáky obsadil čtvrté místo Saša Kaniščev a dobrý výkon předvedl i stále se lepšící Arnošt Drcmánek, kterému po poslední disciplíně omnia patřila šestá pozice. Tu shodně obsadil Jakub Dedek mezi žáky mladšími. V kadetech byl nejlépe hodnoceným zástupcem hanáckého klubu devátý Tadeáš Ladra.

Hned následující den čekal na mládežníky přebor Olomouckého kraje v časovce. Ve starších žácích si pro prvenství dojel Saša Kaniščev následován druhým Arnoštem Drcmánkem. Kategorii juniorek zase opanovaly Patricie Müllerová a Karolína Richterová na nejvyšších dvou postech. Mezi juniory získali David Karásek stříbro a Samuel Jurica bronz, přičemž další třetí příčku přidal v kadetech Tadeáš Ladra.

„S výsledky v prvním pohárovém závodě na dráze jsem spokojen. Patricie potvrdila skvělou formu z předchozích týdnů a velmi mě potěšil předvedený výkon Vojty Soukupa, stejně jako kluků v žákovských kategoriích. Nedělní krajský přebor byl pro nás přece jen doplňkovým závodem. Nicméně časovka je také dobrým tréninkem i porovnáním,“ hodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Martin Cetkovský.

Domácí kalendář pro muže měl na programu dva díly Škoda Cupu v severních Čechách, konkrétně v Krásné Lípě a České Kamenici. Oba závody byly situovány do náročného profilu na pomezí Národního parku České Švýcarsko. V sobotním klání se z borců TUFO PARDUS nejlépe umístil František Vinklárek, jemuž v cíli patřila pozice za hranicí čtvrté desítky. Ani v neděli cyklisté v modro-žlutých dresech do boje v popředí nezasáhli, nejlépe dojel Ondřej Pokorný jako pětatřicátý.

„Je pravdou, že jsem od závodů s poměrně členitým profilem příliš neočekával. Nicméně s výsledky ani tak nemohu být spokojen,“ neskrýval rozladění sportovní ředitel týmu Prostějova Michal Mráček.

V kanadském Miltonu se konal letošní poslední závod Nations Cupu, který byl současně další kvalifikační soutěží pro Letní olympijské hry 2024 v Paříži. V madisonu se velmi dařilo české dvojici, jejíž součástí byl také prostějovský Jan Voneš. A umístěním na deváté pozici si o další krok přiblížil svůj cíl, a sice probojovat se na olympiádu v příštím roce na území francouzské metropole.