Až do soboty 6. února pobývají cyklisté Tufo Pardus Prostějov na třítýdenním zahraničním soustředění v teple Španělska. Cíl je jasný, maximálně využít tamních skvělých podmínek k přípravě a najezdit silnicemi okolo města Alicante v provincii stejného názvu co nejvíc tréninkových kilometrů.

Zatímco doma v České republice panuje zima plná sněhových přídělů i s občasnými mrazy a navíc utužená dost přísnými hygienickými opatřeními proti šíření koronaviru, na Pyrenejském poloostrově je po všech stránkách neporovnatelně příjemněji.

„Máme velkou radost, že za současných okolností můžeme plnohodnotně makat v tak optimálním prostředí, jaké nám poskytuje slunné Španělsko. V teple a za příznivého počasí jsou tady podmínky k trénování opravdu vynikající,“ pochvaluje si jeden z koučů Tufo Pardus Martin Cetkovský.

Na pobřeží Středozemního moře pobývá většina obměněného elitního týmu mužů prostějovské stáje v sestavě Wojciech Pszczolarski, Daniel Babor, Bruno Stoček, Jakub Hník, Marek Dolníček, René Smékal, Filip Řeha, Pavel Gruber a Pavel Grässle, dále vybraní junioři hanáckého klubu a navrch juniorka Gabriela Bártová.

Brzy po sobotním návratu domů se výprava Tufo Pardus vydá na dráhové mistrovství republiky v Praze-Motole (8. až 10. února), následně přijde na řadu druhé soustředění v cizině - tentokrát tradičně v italském Toskánsku.