Venkovní tréninky v domácím prostředí silnic prostějovského regionu a k tomu virtuální závody prostřednictvím internetu na chytrých trenažérech. Tak momentálně vypadá příprava cyklistů Tufo Pardus Prostějov na nadcházející novou sezónu 2021.

Na zmíněných ergometrech se hned sedmička týmových zástupců zúčastnila třetího dílu závodního seriálu ŠKODA eCUP 2021 na platformě ROUVY. Tentokrát se šplhalo na legendární vrchol Tourmalet, kde byl cíl extrémně náročné virtuální trasy. Za hanáckou stáj startovali Wojciech Pszczolarski, Filip Řeha, Pavel Novák, Bruno Stoček, Marek Dolníček, juniorka Gabriela Bártová a dokonce i sportovní ředitel Tomáš Konečný, někdejší špičkový jezdec.

Zvítězil specialista biker Jan Škarnitzl před Matějem Zahálkou a Radimem Grebíkem, z prostějovských bojovníků se hned tři vešli do elitní desítky: sedmý Řeha, osmý Novák a desátý Pszczolarski. „Tyhle závody na dálku jsou pro kluky skvělým a vítaným zpestřením. Příště nás čeká ŠKODA eMČR, tedy vlastně trenažérové mistrovství republiky,“ sdělil druhý sportovní ředitel Tufo Pardus Michal Mráček.