Deset dní strávili cyklisté Tufo Pardus Prostějov na jednom ze známých řeckých ostrovů, kde se v ideálních klimatických podmínkách věnovali společné přípravě, a navíc absolvovali své první dva silniční závody nové sezóny 2021 patřící do mezinárodního kalendáře UCI.

Úvodní akcí byla Grand Prix Rhodosu, tedy jednorázové klání konané první dubnovou neděli. Trať dlouhá 184 kilometrů s celkovým převýšením 1684 metrů vedla okolo celého ostrova a jezdcům hanáckého týmu se v konkurenci více než sto padesáti závodníků z různých koutů světa příliš nedařilo.

Nejlépe dopadl Filip Řeha, který se však umístil až v páté desítce výsledkové listiny na 42. příčce se ztrátou více než dvou minut na vítězného Torda Gudmestada z Norska. Jednašedesátý skončil Pavel Grässle, devětašedesátý Jakub Hník a třiaosmdesátý Pavel Gruber – všichni ve stejném čase. Trio Wojciech Pszczolarski, Daniel Babor a Marek Dolníček ze závodu v jeho průběhu odstoupilo.

Většina uplynulého týdne následně patřila etapovému Tour of Rhodos, jemuž se budeme podrobně věnovat v příštím vydání Večerníku. 

POŘADÍ GRAND PRIX RHODOSU 2021

1. Gudmestad (Norsko) 4:23:01, 2. Fiorelli (Itálie), 3. Van Tricht (Belgie), 4. Bendixen (Dánsko), 5. Heming (Německo), 6. Turek (Česko), 7. Kaczmarek (Polsko), 8. Wood (Velká Británie), 9. Bennett, 10. Castellarnau (oba Francie) všichni stejný čas, … 42. Řeha 4:25:28, 61. Grässle 4:25:28, 69. Hník 4:25:28, 83. Gruber (všichni Česko – Tufo Pardus Prostějov) 4:25:28. Pszczolarski (Polsko – Tufo Pardus Prostějov), Dolníček a Babor (oba Česko – Tufo Pardus Prostějov) nedokončili.