Cyklistický Continental Team mužů TUFO PARDUS Prostějov startoval na 59. ročníku Tour of Malopolska. Závod byl zahájen prologem v Krakově a po dalších třech etapách končil ve Starém Sadu. V celkové klasifikaci se nejlépe umístil Pavel Gruber na 27. pozici.

Úvodní prolog se odehrál na krátké, 1500 metrů měřící trati, ovšem s převýšením dvou set metrů. Nejrychlejším členem hanácké stáje se stal osmadvacátý Filip Řeha na 28. místě, ale rozdíly vzhledem k nízké délce prologu nebyly nijak velké.

První etapa měřila 131 kilometrů a v jejím průběhu museli závodníci překonat pět horských prémií. Přičemž ta poslední byla zároveň cílem. Filip Řeha a Pavel Gruber dorazili na vrchol závěrečného stoupání společně na 36., respektive 37. příčce se ztrátou jedné minuty na vítězného Michala Schlegela z českého týmu Elkov Kasper.
Druhá a zároveň nejdelší etapa vedla z Niepolomice do Nového Targu. A byť na její trase stály jezdcům v cestě tři horské prémie, dala se považovat spíše za sprinterskou. Tak se i stalo a jen mírně zredukovaný peloton se blížil k závěrečnému spurtu. V takovém případě se modro-žlutí spoléhají na rychlostní dispozice Daniela Babora. Prostějovanům se pro Dana podařilo vytvořit dobrou výchozí pozici, bohužel Babor se na posledních metrech dostal do kolize s jedním ze soupeřů a obsadil „pouze“ 13. post.
Závěrečná etapa měřila sice jen 123 kilometrů, nicméně její finální část obstaralo téměř desetikilometrové stoupání. Dobrý výkon zde předvedl Pavel Gruber, který do cíle dorazil jako pětadvacátý. V konečném pořadí mu to pak stačilo na 27. místo, o šest pozic níže skončil Filip Řeha.
„Tour of Malopolska je krásný a spravedlivý závod, výsledky v celkové klasifikaci odráží vrchařské schopnosti každého účastníka. Velmi mne potěšila vysoká úroveň týmové spolupráce našich kluků,“ okomentoval sportovní ředitel TUFO PARDUS Michal Mráček.