Další díl Českého poháru na silnici 2021 hostil koncem června tradiční pořadatel z Kyjova. Cyklistům TUFO PARDUS Prostějov se na jihu Moravy skvěle dařilo, během dvou víkendových dnů získali hned kvinteto triumfů!

Na úvod se konalo kritérium, letos zařazeno do dlouhodobé Carla ligy. A právě tento závod byl pro členy hanáckého týmu velmi úspěšný, připsali si čtyři vítězství a jedno druhé místo! Nejcennějším zářezem bylo prvenství Daniela Babora v elitní mužské kategorii. Dalšími premianty se stali junior Matyáš Koblížek, juniorka Gabriela Bártová a kadetka Patricie Müllerová, mezi kadety dosáhl Vojtěch Koblížek na stříbrný stupeň. Ve starších žácích uniklo pódium jen těsně Filipu Novákovi, který se v cíli musel spokojit se čtvrtým místem.

Neděle pařila silničnímu poháru, který pro mládež nese název Techniserv Cup a u mužů Škoda Cup. Zde držel modro-žluté akcie nejvýše Vojtěch Koblížek, který v kategorii kadetů nenašel přemožitele. V juniorech získal díky svým sprinterským schopnostem Radek Vlček nevděčnou bramborovou pozici, solidně si vedla mezi přesilou žen Dukly Praha devátá Naďa Voráčová, mezi muži obsadil Daniel Babor jedenáctou příčku.

„První den nám vyšel parádně, čtyři zlata se počítají. Samozřejmě nejviditelnější je vítězství v mužské elitní kategorii. Stejně vekou radost ale samozřejmě mám i z výborných výsledků naší mládeže. Druhý den už byl výsledkově chudší, ale tak to ve sportu chodí,“ ohlédl se předseda TUFO PARDUS Prostějov Petr Šrámek.