Také druhá polovina dráhového Mistrovství Evropy U23 a juniorských kategorií 2021 v Nizozemsku, za kterým se ještě jednou ohlížíme, byla pro cyklisty TUFO PARDUS Prostějov reprezentující Českou republiku velice úspěšná.

Daniel Babor (už předtím třetí v disciplíně scratch) přidal ještě jednu nesmírně cennou bronzovou medaili v olympijském omniu. Tento úspěch se však nerodil úplně lehce. Dan po úvodních třech disciplínách cyklistického víceboje figuroval až na osmé pozici a k medaili mu scházelo propastných čtrnáct bodů. V závěrečném bodovacím závodě ale předvedl fantastický výkon! Po zisku tří bodů v šestém z deseti plánovaných spurtů dokázal ve dvojici s dánským jezdcem nadělit zbytku startovního pole celé kolo (+ 20 punktů), navíc ve vypjatém závěru ještě získal deset bodů v posledním dvojnásobně honorovaném sprintu. To mu zajistilo nejtěsnějším rozdílem třetí místo v Evropě mezi muži do 23 let. Nadmíru dobrý výsledek pak Babor přidal se svým reprezentačním parťákem Janem Vonešem pátou příčkou v madisonu.

Matyáš Koblížek (v první půli ME zlatý z eliminace) nastoupil poslední den kontinentálního šampionátu do madisonu ve dvojici s Milanem Kadlecem mladším, který předtím vybojoval titul v bodovačce juniorů. Oba dva čeští mistři Evropy předvedli společně skvělý výkon a byli odměněni bronzem za třetí post.

V madisonu startovala rovněž prostějovská juniorka Gabriela Bártová. Její partnerkou v dresu národního týmu byla Barbora Němcová, tohle duo obsadilo v prestižní disciplíně solidní sedmé místo.

Celý šampionát tak dopadl pro cyklistickou reprezentaci ČR skvěle. A z hlediska TUFO PARDUS je vynikající vizitkou práce odvedené v přípravě. Zástupci hanáckého klubu totiž tvořili nosnou část výpravy tuzemských vytrvalců na vrcholné akci a všichni prokázali vysoce kvalitní výkonnost.

„Věřil jsem, že jsme na mistrovství Evropy dobře připraveni, ale ve sportu je to vždy otevřené. Z dosažených výsledků mám obrovskou radost! Ve světle získaných medailí trochu zapadá solidní výkon stíhacího družstva, které po několika hubenějších letech zajelo slušný čas, i když bylo složeno pouze z prvoročáků. Trochu smůly si vybrala Gábina Bártová, ale její předvedené výkony také snesou přísné měřítko. Na velké oslavy však moc času nebude. Již první zářijový týden nás čeká mistrovství světa juniorů v egyptské Káhiře, kde bychom rádi navázali na dosažené úspěchy,“ zrekapituloval trenér Martin Cetkovský.