Dvojnásobné zastoupení měl cyklistický klub TUFO PARDUS Prostějov na silničním mistrovství světa 2021 v Belgii. Daniel Babor (muži U23) i Gabriela Bártová (juniorky) absolvovali za reprezentaci České republiky závody s hromadným startem svých věkových kategorií.

Oba si nominaci vybojovali díky zisku titulů národních šampionů na silnici pro letošní rok. A oba vrcholnou akci ve známých Flandrech zvládli v rámci svých možností s ohledem na kopcovitější terén. Gabriela Bártová skončila na 72. místě a Daniel Babor projel cílovou páskou ve druhé stovce celkového pořadí.

„Závod světového šampionátu probíhal přece jen v terénu, který byl pro Dana i Gábinu svým profilem hraniční. Vzhledem k nabitému programu, kdy se všechny světové a evropské šampionáty na dráze i silnici termínově shlukly kvůli pandemii do jednoho období, to bylo pro oba velmi náročné. Myslím, že za daných okolností odvedli maximum,“ zhodnotil sportovní ředitel TUFO PARDUS Michal Mráček.

Babora navíc hned čekala další mezinárodní klání. „Dan si doma ani moc neodpočinul. Krátce po návratu z Belgie totiž odcestoval do Švýcarska na dráhové mistrovství Evropy, na něž hned naváže také mistrovství světa na dráze ve francouzském Roubaix,“ prozradil Mráček.

Prostějovský trenér Martin Cetkovský připojil komentář k medailovým úspěchům svých svěřenců na brněnské Přilbě Moravy i domácím MČR v madisonu a scratchi. „Junioři Matyáš Koblížek a Radovan Štec si i v závěru náročné sezóny udrželi skvělou formu a vyhráli v průběhu tří závodních dnů vše. Dobrou formu si do podzimu přenesla také Patricie Müllerová. A rozhodně se neztratil Radek Vlček, který coby junior už startoval za muže a v dospělé konkurenci předvedl výkony, které jsou dobrým příslibem. Na naše mládežníky teď čeká zasloužené volno. Potom se pustíme do přípravy na zimní závody a příští sezónu, během které nás čeká obhajoba letošních skvělých výsledků,“ konstatoval Cetkovský.