Prvním lednovým dnem nového roku 2022 vešly v platnost dvě změny dresů týkající se cyklistů TUFO PARDUS Prostějov. Hanácký tým se přitom bude muset dál obejít bez své největší dosavadní hvězdy. Do nejsilnější profesionální stáje v ČR Elkov Kasper Hradec Králové totiž přestoupil Daniel Babor!

Vynikající dráhař, medailista z mistrovství světa a Evropy jak v mládežnických kategoriích, tak už i mezi dospělými vyslyšel vábení špičkově zajištěné organizace. A uzavřel své mnohaleté úspěšné působení na Hané. „Určitě se nikam na sílu netlačím, nepotřebuju odcházet za každou cenu jinam. V Prostějově jsem totiž spokojený a dokážu si bez problémů představit, že zde podepíšu novou smlouvu. Uvidíme podle situace a jednání. Kdyby však přišla nějaká super nabídka odjinud, tak by pochopitelně bylo složité ji odmítat,“ říkal Dan Babor už během předloňského roku.

Leč při jeho dlouhodobě kvalitních výsledcích i stále rostoucí výkonnosti bylo jen otázkou času, než odejde za lepším. Což se nyní stalo nejen v jeho případě, neboť do Elkov Kasper zamířil také další prostějovský jezdec Filip Řeha.

V některém z příštích vydání Večerníku přineseme podrobnější informace jak k těmto dvěma přestupům, tak o dalších novinkách z cyklistického tábora TUFO PARDUS Prostějov směrem do letošní sezóny 2022.