Velká florbalová bitva se chystá na konec března. Ve sportovní hale v Rooseveltově ulici v Olomouci se utkají mužstva prostějovských Playmakerů a florbalistů z Kostelce na Hané, která spolu zabojují o první místo Olomoucké ligy mužů. A tedy o právo postupu do nejvyšší regionální soutěže. Utkání začne v sobotu 25. března od 11.30 hodin.

Derby dvou tradičních týmů, a ještě o případný postup? To tu už dlouho nebylo! Přesně k tomu se ale schyluje. Kostelec na Hané má na Prostějov náskok šesti bodů. Oba týmy ale ten den odehrají hned dva zápasy. A první z nich sehrají právě proti sobě navzájem.

Mírným favoritem je Kostelec na Hané. Aktuálně je první a potvrzuje dobrou formu i z minulé sezóny. Kostelec má třetí nejlepší ofenzivu, v průměru dává přes pět branek na zápas. Obranu má tým jednu z nejlepších v soutěží. A v čele má lídra v podobě Jiřího Drčky, který znovu atakuje všechny myslitelné rekordy pro hráče v poli. Tým je plný zkušených hráčů, kteří spolu hrají celou řadu sezón, nebezpečná je zejména souhra Zapletal–Krychtálek.

Oproti tomu Playmakeři disponují nejlepší aktuální formou v soutěži. Tým sedm zápasů v řadě neprohrál, na posledním turnaji vstřelil čtrnáct branek a inkasoval pět. Navíc Prostějov disponuje nejlepší obranou v soutěži. To vše přesto, že mužstvo do Olomoucké ligy mužů postoupilo teprve loni. Tým vede hrající trenér Vítězslav Krajča, vesměs mladým puškám dodává moře zkušeností bratrské duo Boudových. A na závěr poslední vzájemný zápas. Ten skončil smírně 3:3. Na straně Prostějova skórovali Marek Bouda, Václav Trčka a Michal Závodný, za Kostelec zapsal hattrick Jiří Drčka.