Hned dvě přípravná utkání čekala uplynulý týden na hráče 1.SK Prostějov. Po „B“ týmu Pardubic dorazil do Prostějova Kroměříž hrající Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Jak se ale ukázalo, soupeř uměl pořádně potrápit. Eskáčko nakonec přesto ukopalo hubenou výhru 2:1.

Úvod zápasu ukázal, že Kroměříž nebude lehký oříšek k rozlousknutí. Soupeř přijel s běhavým týmem schopným kombinace. Přesto ale brzy inkasoval: po chybné rozehrávce dostal dobrý lob do pohybu Jakub Vichta. Ten si ve 13. minutě srovnal míč a dalším lobem překonal brankáře hostí. Prostějov se však ani poté do tempa nedostal, hosté byly vyrovnaným soupeřem. Oba týmy ale dělaly mnoho chyb a nepřesností, které zase neumožňovaly střílet. Pak ale málem přišlo vyrovnání: Nemravova zaváhal a mohl z toho být gól, kdyby Hönig včas hráče nefauloval. Následnou penaltu Cupáka – míč letící k levé tyči – Nemrava zneškodnil. V závěru poločasu už přeci jen přicházely šance Prostějova, stále to ale nebyla očekávaná převaha.

Druhá půle příliš na atraktivitě zápasu nepřidala. Nechyběly náznaky šancí, brankových příležitostí ale bylo pomálu. Prostějov se nicméně párkrát dostal pod tlak a vzduchem se neslo nadávání jednoho z domácích nad předváděnou hrou. Dlouho to každopádně vypadalo, že se už skóre nepohne: pouze akce Skopala s Vichtou vypadala zajímavěji, pak ještě střela Kříže z dálky. Eskáčko se ale přeci jen dočkalo: v 85. minutě se trefil ránou z dálky Michal Stříž. Trefil krásně, horní růžek branky. Na gól ale stihli hosté ještě zareagovat, dvě minuty před koncem dostali možnost standardky z hranice vápna. Výsledkem bylo přestřelení zdi a míč v bráně Nemravy. Trefa Housea už ale hostím nestačila. Prostějov tak mohl slavit třetí výhru v přípravě, druhou na domácím hřišti.

Zimní příprava, 5. přípravný zápas

1.SK Prostějov – SK Hanácká Slavia Kroměříž 2:1 (1:0)

Branky: 13. Vichta, 85. Stříž – 89. Houser.

Sestava 1.SK Prostějov: Nemrava – Urbanec, Bialek, Machynek, Stříž, Hönig, Jiráček, Koudelka, Kříž, Kušej, Vichta. Trenér: Daniel Šmejkal.

střídali: Omale, Kopřiva, Skopal, Sečkář, Zapletal

Sestava SK Hanácká Slavia Kroměříž: Dostál, Machálek, Tiahlo, Matoušek, Jeleček, Houser, Cupák, Sklenář, Plecitý, Hroník, Červenka. Trenér: Bronislav Červenka.

Střídali: Mlčoch, Vyhlídal, Dočkal, Pecina, Novotný