S pomyslným nožem na krku šli do posledních zápasů proti Chrudimi a následně Vyškovu fotbalisté Prostějova. Cíl? Získat v utkáních dva body, jinak dojde na změny v týmu a nejspíš i finanční postih. Výsledek? Bod za remízu 2:2 s Vyškovem. Podle předešlých vyjádřeních vedení 1.SK Prostějov by tak v tuto chvíli mělo dojít ke změnám. „Pokud s Vyškovem nevyhrajeme, změny přijdou,“ uvedl o víkendu předseda 1.SK Prostějov František Jura. „V tuto chvíli je na stole i varianta změny v realizačním týmu,“ dodal pro Prostějovský Večerník.

Jak nakonec ale rozhodování dopadlo? „Hráčské změny už neuděláme, tam už je konec. A trenéři, ti zatím zůstávají,“ konstatoval sportovní ředitel Ladislav Dudík. Další možností bylo také sáhnutí na odměny hráčů. Stalo by se tak v sezóně už podruhé, shodou okolností znovu po utkání s Vyškovem. „František Jura to řešil v kabině. Ale nevím přesně, jak to dopadlo. Spíše se ale jednalo o minulém zápase. V tomhle se koneckonců remizovalo, i když se na to moc nedalo dívat. K žádné personální změně tak zatím nedochází,“ řekl k novinkám Ladislav Dudík.

Prostějov v derby s Vyškovem získal první letošní bod. I tak má ale aktuálně skóre 3:13. A taky nejhorší formu ze všech druholigových celků. Navíc se musí začít dívat za záda. Na sestupující Chrudim má totiž eskáčko aktuálně náskok jen devíti bodů.