Podzimní část divize zastihla ženy Mostkovic ve velmi dobré formě. Ze sedmi duelů odcházely poražené pouze jednou, přičemž se staly remízovými královnami, když se body dělily hned ve čtyřech případech. Mužstvo těžilo především z výborné defenzivní práce, když inkasovalo pouhých šest branek, což je nejméně ze všech celků skupiny „B“. Potíže ale hlásila ofenziva, kde těch branek zase nepřibývalo. Dosavadní výkony tak zatím stačily na páté místo. Během jara ale mohou Mostkovice bojovat i o druhou příčku, na kterou ztrácí pouhé tři body.

Vlastní příprava je ale pro svěřenkyně kouče Milara poměrně náročná. „Začali jsme už 15. února, ale trénujeme v maximálním počtu osmi holek, protože to je kostra týmu, další holky nám pak dojíždějí z Olomouce či Brna, takže tam to řešíme spíše individuálně. Scházet se v hojnějším počtu budeme až nyní před a během sezóny. Je tak o něco náročnější něco nacvičit, ale během sezóny určitě s nedostatkem hráček, pokud něco nepřijde, mít problémy nebudeme,“ prozradil Ondřej Milar.

Družstvo zůstává v téměř totožném složení, jako tomu bylo v rámci podzimní části MSDŽ. Jedinou změnou je příchod Lucie Šimkové, která dorazila z Nových Sadů. I díky tomu by tak v Mostkovicích chtěli potvrdit formu. „Já doufám, že se nám podaří navázat na výkony z první poloviny sezony. Především na naší velmi dobře fungující defenzivě, na níž výsledky stály. Když na to dokážeme navázat, tak budu jen rád. Hlavně aby to holky nadále bavilo a měly radost ze hry,“ poznamenal trenér.

Defenziva jeho výběru fungovala opravdu dobře, horší už to ale bylo směrem dopředu, což přiznává i kouč. Na nějaké nácviky ale mnoho prostoru v Mostkovicích nemají. „Vzhledem k tomu, že se na trénincích nescházíme až v tak velkém počtu, je to všechno především o individuálních schopnostech hráček. Protože nějakou součinnost bez tréninku lze jen těžko vytvořit. U žen je to navíc specifické, neboť tam úplně nevídáte pravidelně branky střelou za vápnem nebo po centrech, ale spíše je to potřeba vykombinovat až do vápna. Bude důležité, jak to holky zvládnou individuálně,“ má jasno Ondřej Milar.

Do příštího ročníku pak vidí smysl v určité reorganizaci soutěží, protože kromě svých zápasů sleduje i dění o ligu výše. „Celkovou situaci tam nyní vedení soutěží nezávidím, protože těch mužstev je málo a vzdálenosti jsou velké. Určitě to ale bude chtít nějakým způsobem vyřešit, protože hrát třetí ligu ve třech mužstvech je zbytečné. Oproti naší soutěži je tam ale už výrazný skok a já věřím, že Prostějovu, jakožto největší základně, by druhá liga slušela spíše než divize. Ale bude to záviset na řadě faktorů. Je potřeba uspořádat soutěže tak, aby to bylo vyrovnané a nebyla tam polovina výkonnostně jinde než ta druhá,“ míní mostkovický lodivod.

Soupiska Mostkovic

Brankářky: Hana Ptáčníková, Veronika Nováčková

Obrana: Tereza Štefková, Věra Smičková, Petra Holubová, Markéta Lisická, Klára Hejcmanová, Tereza Tichá, Natálie Vaverková

Záloha: Barbora Karafiátová, Nela Kraváková, Tereza Schwarzová, Monika Vlková, Tereza Karafiátová, Hana Lexová, Viktorie Mikulecká, Lucie Šimková

Útok: Lucie Horáková, Romana Harenčáková, Kateřina Marková, Kateřina Jančíková

Trenér: Ondřej Milar.