Nejen s fotbalem jedeme dál – dnešním dílem jsme se dostali k bonusovému dílu! Pandemie koronaviru tentokrát nezastavila běh soutěží a podzimní část soutěžního ročníku 2021/2022 byla nejenže úspěšně dohrána, ale svojí jarní částí již dokonce pomalu směřuje ke svému cíli. V profesionálních soutěžích se tak již dokonce stalo. A vypadá to, že by se po dvou nekompletních sezónách mohlo konečně zadařit mít tabulky takové, jak se sluší a patří, i ve výkonnostní sféře.

O to větší potěšení máme z toho, že jsme vám mohli právě už od konce podzimní části loňského roku přinášet tradiční a oblíbený seriál FOTBAL EXTRA. V ohlédnutí jsme se podívali za sezónou jednotlivých týmů z Prostějovska ve všech soutěžích od krajského přeboru přes okresní třídy, mládežnické grupy až po ženskou kopanou. Svůj prostor dostal několikrát i jediný profesionální tým 1.SK Prostějov a právě do tábora eskáčka se podíváme už příště, kdy začne další kolo zaměřené už na hodnocení celé sezóny 2021/2022. Doposud jsme v několika fázích vyzpovídali funkcionáře, trenéry i vybrané hráče, přinesli kompletní tabulky a statistiky. Zamýšleli jsme se také nad tím, proč je někdo na chvostu a jiný se naopak nyní může těšit z „bedny“, prostě rozebráno bylo vše do posledního detailu. A jak jsme slíbili, svůj prostor dostali také rozhodčí, kterým se budeme věnovat právě v dnešním díle.

Ještě předtím si shrňme, co vše už jste mohli na našich stránkách najít. V úvodním díle jsme probrali ukončené soutěže a to, jak se v nich prezentovaly týmy z Prostějovska. Následně přišlo na řadu dějství druhé, které jsme věnovali krajskému přeboru, v němž již třetí sezónu v řadě působí dva celky z Prostějovska – Kralice na Hané a Lipová. Třetí pokračování patřilo přehledu výsledků podzimní části ve všech mužských soutěžích od Přeboru Olomouckého KFS až po III. třídy OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením. Tento sumář „do kapsy“ byl perfektním doplňkem obsáhlé osmačtyřicetistránkové přílohy FOTBAL EXTRA, která vyšla jako součást čísla 48/2021 PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Následně došla řada na menší potěr, tedy mládež. Stejně jako u mužů a žen jsme vám nabídli souhrn napříč soutěžemi doplněný o konečné tabulky a exkluzivní rozhovor. Po týdenní přestávce jsme se zaměřili na Konici, tým hrající I.A třídu Olomouckého KFS, což je jediný regionální zástupce ve skupině „A“. Poté jsme si pak ve dvou dílech po sobě posvítili na „béčko“, v němž se naopak představilo hned pět týmů z Prostějovska. Následně dostala prostor skupina „A“ I.B třídy, v níž má zdejší region čtyři zástupce. A tak jsme zprostředkovali pocity a dojmy z Pivína, Otaslavic, Klenovic i Vrchoslavic. Jubilejní desátý díl patřil spanilé jízdě prostějovské Hané. V jejím případě chybělo jen málo a skončila by po podzimní části skupiny „B“ I.B třídy Olomouckého KFS na samém vrcholu. Ve druhé části ohlédnutí za nejnižší krajskou soutěží nás čekala sonda ke zbývajícímu triu účastníků „béčka“. Dvanáctý díl nakoukl zpět do prostějovského eskáčka, které již zahájilo jarní část soutěžního ročníku 2021/2022. Třináctka spustila monitoring podzimních bojů v nejvyšší okresní soutěži, tedy Přebor OFS Prostějov. Úvodní pasáž patřila lídrovi z Brodku u Prostějova, prostřední druhému celku tabulky z Vícova a oslovili i zástupce na třetím až sedmém místě tabulky, v závěrečném epilogu „okresu“ jsme pak získávali názory celků z osmé až čtrnácté příčky tabulky. Následně přišla na řadu úvodní sonda do III. třídy okresního fotbalového svazu, přičemž vzhledem k dřívějšímu začátku jsme se prvně věnovali skupině „B“. Mezitím si Večerník ještě odskočil k fotbalistkám. Zprvu dostala prostor skupina „B“ Moravskoslezské divize žen, jejíž jarní část odstartovala i s Mostkovicemi a Protivanovem, následně došlo na fotbalistky 1.SK Prostějov hrající ještě o výkonnostní soutěž výše. V neposlední řadě jsme uzavřeli seniorské soutěže skupinou „A“ III. třídy pod hlavičkou OFS Prostějov, aby se pak plynule vrhli na mládežnické pole. Zde dostaly prostor naděje prostějovského eskáčka, ve druhé fázi přišly na řadu krajské a okresní grupy.

Po týdenní pauze, kdy do harmonogramu skočilo čtvrtfinále krajského poháru, se vracíme do seriálu sondou k těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím. Dnes vás tak už žádné tabulky nečekají, ale rádi vám nabídneme pohled i z opačné strany barikády. 

Takže usaďte se, udělejte si kávičku a zahloubejte se s námi do světa fotbalu! A vězte, že už příště jsme zase zpátky s ohlédnutím za uplynulým děním na trávníku. Na konec podzimního sumáře totiž plynule naváží souhrn kompletně odehraného ročníku 2021/2022! A jako první přichází na řadu prostějovského eskáčka a jeho nevydařené jaro ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.