Souboj sousedů v tabulce se o víkendu konal v Lipové. Právě tam přijel Jeseník, který v posledních třech zápasech bodoval. Ani domácím se ale v jarní části Přeboru Olomouckého KFS nevede špatně. Dokázala to znovu uplynulou neděli. Tým Pavla Růžičky sice prohrával, nicméně dokázal v pravý čas zabrat a strhnout ještě utkání na svou stranu. A stáhla tak bodový odstup právě na Jeseník.

Zápas to ale nebyl vůbec jednoduchý. Alespoň podle slov trenéra Pavla Růžičky. „Začátek se nám vyvedl, po standardní situaci jsme vedli 1:0. Ale musím říct, že soupeř byl velice kvalitní a přehrával nás,“ připustil bezprostředně po utkání. Nešlo přitom jen o optickou převahu, ale také o šance. „Postupně si vypracoval šance a jednu z nich do poločasu proměnil,“ konstatoval kouč. Nicméně jeden poločas ještě zápas nedělá. A utkání v Lipové to naplno ukázalo.

Soupeř totiž sice přidal další branku, ale Jeseníku ani dva vstřelené góly nestačily. „Obraz hry pokračoval ve druhé půli. Hosté byli fotbalovější, dali na 2:1. A nám už docházely síly. Musím ale pochválit celý kolektiv, že našel poslední zbytky sil, a nakonec jsme zápas po dvou krásných akcích obrátili,“ uvedl Pavel Růžička.

Potvrdit úspěch nyní tým může v neděli 29. května na hřišti Rapotína. Utkání začne v 17.00 hodin. 

 

SK Lipová

FK Jeseník

3:2 (1:1)

Branky: 5. a 90. Milar, 73. Musil – 41. Janíček, 51. Křivohlávek. Rozhodčí: Šteier – Sedláček, Lizna. Žluté karty: 56. Takáč – 39. Křivohlávek, 61. Janíček, 68. Minka, 77. Cekuras. Diváci: 100.

Sestava Lipové: Holásek – Žilka, Takáč, Milar, Ráček – Musil, Stryk, Nakládal, Vykopal – Vybíhal (79. Pekař), Přikryl. Trenér: Pavel Růžička.