Bitva jako hrom! Sedm branek a dvě červené karty. To byl sobotní duel 22. kola skupiny „B“ I.A třídy Olomouckého KFS na půdě Hluboček, kde se potkaly dva nejlepší celky letošního ročníku. Zatímco hostující lídr z Čechovic prokázal jednoznačně větší fotbalovou kvalitu, domácí se soupeři vyrovnali v bojovnosti a ve druhé půli i díky okolnostem hosty dokázali přehrávat. Kdyby po prvním poločase bylo rozhodnuto, Hlubočky by se divit nemohly, ale neproměněné šance z první půle v konečném důsledku mrzely Čechovice, které si tak na případné oslavy musí ještě počkat.

Úvodní minuty se hrály v neuvěřitelném tempu, které akceptovaly oba celky, a hrálo se nahoru – dolů. První příležitost měli domácí v podobě zajímavé standardky už v první minutě, ale s ní si obrana dokázala poradit. Největší šanci úvodní čtvrthodiny ale měli hosté, kdy se Šteigl dokázal uvolnit a naservíroval na úroveň penalty míč Šolínovi, ten však možná ještě večer přemýšlel, jak je možné, že téměř odkrytou branku netrefil. Postupem času v první půli už přebírali otěže hosté do svých rukou a další zajímavou možnost měl Lakomý. Jeho pokus za vápnem měl ale bohužel pro něj opačnou faleš.

Další pokusy přidal Šteigl a Halouzka, oba ale byli pro brankáře spíše lahůdkou. Co se nedařilo hostům, mohli využít domácí, kdy chybu v obraně využil Nguyen a hnal se sám na Klimeše, brankář ale dokázal jeho nájezd zlikvidovat.