Už neuvěřitelných devadesát let se v Určicích chodí na fotbal. Dlouholetá tradice a také jeden z nejúspěšnější klubů v regionu slaví tyto kulaté narozeniny už nadcházející sobotu. Fanoušci i z dalekého okolí se při této příležitosti mohou těšit na exhibiční zápas staré gardy Určic proti staré gardě Sigmy Olomouc i s řadou známých fotbalových osobností. Na slavnostní duel naváže neformální posezení pro všechny bývalé i stále aktivní členy Sokola Určice a program bude pokračovat až do večerních hodin, kdy v rámci hodové zábavy zahraje oblíbená kapela Kontakt.

Výkop fotbalové exhibice je na programu už krátce po obědě od 13.00 hodin. V něm domácí celek plný bývalých opor a trenérů pod vedením kouče Zdeňka Jaroše změří síly se starou gardou olomoucké Sigmy, kterou dával dohromady David Kobylík s Ladislavem Kučerňákem, a fanoušci se tak mohou těšit na řadu aktérů zvučných jmen, kteří jim v dřívějších dobách dělali na stadionech radost. V domácích barvách se tak představí například bratři Zbožínkové, současný kouč Gottwald a mnoho dalších. Na straně Sigmy se kromě dvou výše zmíněných mají po určickém trávníku prohánět také například Oldřich Machala, Tomáš Janotka či Josef Mucha.

Po skončení střetnutí přijde na řadu neformální posezení pro všechny členy Sokola Určice, kteří u fotbalu působili. Chybět nebude vzpomínání na uplynulou dekádu od posledních oslav a bilancování, co se za poslední roky vydařilo, ale i naopak. A jistě se dostane i na budoucnost kopané v Určicích. U této debaty nebudou scházet ani hráči Sigmy, takže určitě dojde i na jejich ligové zážitky a vzpomínání na slavné časy. Na každém pak bude, jak dlouho se besedy bude chtít účastnit, možnost pobýt bude až do večerních hodin, kdy přijde na řadu po více než dvou desetiletích hodová zábava ve fotbalovém areálu.

V rámci hodů se dá očekávat velmi dobrá kulisa a k ní i odpovídající občerstvení v rámci areálu. „Jsou zde k tomu i hody, takže se mohou návštěvníci těšit na zábavu v rámci nich a drobné pochutiny k tomu. U fotbalistů bude k dostání jelení gulášek a klasický sortiment z udírny, na který jsou naši fanoušci zvyklí. A chybět samozřejmě nebude ani dostatek piva. Určitě tak bude o všechny dobře postaráno,“ uzavřel Petr Kouřil, sekretář klubu a starosta Určic v jedné osobě.