Poslední sobota před prázdninami bude patřit fotbalistům Skalky, kteří oslaví deset let od vstupu do světa velkého fotbalu v rámci hodových oslav. Na místním hřišti se tak uskuteční fotbalový turnaj, na němž se představí řada známých osobností včetně fotbalistů Sigmy Olomouc či bývalých hokejistů Prostějova. Veškerý výtěžek z této akce půjde na dobrou věc, konkrétně na pomoc pětileté Lexince trpící vzácnou genetickou vadou. Vybrané peníze by jí měly přispět na rehabilitaci. 

„Nápad se zrodil už dříve, kdy jsme chtěli udělat nějakou oslavu našeho desetiletého výročí. K založení došlo sice už v roce 2011, ale až v roce 2012 jsme odehráli první sezónu ve velkém fotbale. Ten už nehrajeme, ale chtěli jsme si to připomenout,“ prozradil hlavní organizátor Antonín Glouzar.

Na akci by se měla představit celá řada známých osobností, které už přislíbily účast, takže fotbalový turnaj bude pořádně nabitý. Kromě domácího celku se budou prezentovat i fotbalisté Sigmy Olomouc, bývalý hokejisté prostějovských Jestřábů, kteří nahradili původně domluvený výběr LHK, dále se představí Tým Lukáše a Honzy Krajíčkových či družstvo starostů okolních vesnic, kteří na pomoc Lexince také přispěli. „Veškerý výtěžek ať už ze vstupného, které činí padesát korun, či z toho, co se na akci prodá, tedy od pití a jídla přes náramky, party kelímky, batohy nebo trička, prostě všeho, co bude na akci k dispozici, půjde na konto Lexinky. Akce běží už nyní, přes známé sportovce jsme zajistili nějaké věci, které dáváme postupně do dražby. Naposled jsme dražili hokejové vybavení Lukáše Krajíčka. I tato získaná částka bude přičtena na její konto. K tomu máme i finanční dary od sponzorů či věci do tomboly, pomohlo nám kolem třiceti sponzorů, další podpora plyne od obcí, které budou starostové reprezentovat i v rámci fotbalového turnaje. Za to jim moc děkujeme,“ doplnil k této společenské akci Glouzar, který se se svými spoluhráči ze Skalky přidal i v rámci malé kopané k akci Každý gól se počítá, jež už běží v nedalekých Klenovicích. Za každou vstřelenou branku tak putuje na konto Lexinky od hráčů Skalky 200 korun.  

Součástí odpoledne by měla být i autogramiáda všech známých osobností a celou událostí bude provázet bývalý moderátor rádia Haná Ivo Spisar. „Bude tam i řada dětských vystoupení a soutěže pro děti i dospělé. Nebude chybět skákací hrad, malování na obličej, pletení copánků či různé fotbalové soutěže pro děti i dospělé, všechny uvedené aktivity budou zdarma,“ přidal k programu sobotního hodového odpoledne jeden ze zakladatelů fotbalu ve Skalce a místostarosta obce.

Kromě zmíněných sportovních osobností jednají organizátoři i o dalších známých tvářích ze společnosti. Jejich účast zatím ale nemají stoprocentně potvrzenou. „Určitě by měl dorazit jeden z účastníků Survivoru a jednáme i o dalších osobnostech,“ dodal závěrem Glouzar.

Před hlavním programem, jenž začíná od 12.30 hodin, se na hřišti představí místní žáci, kteří odehrají přátelské utkání s Bedihoští. Konec akce je naplánován mezi osmnáctou a devatenáctou hodinou, kdy by fotbalisté Skalky chtěli mamince Lexinky Kateřině Piňosové předat symbolický šek.

Kdo tak bude chtít podpořit dobrou věc a zároveň si užít příjemné odpoledne, může v sobotu 25. června vyrazit na fotbalové hřiště ve Skalce. V případě zájmu o další pomoc se stačí ozvat organizátorům, případně přes facebookové stránky této akce.

 

25 lexinka letak