Sotva skončil ročník i v okresních fotbalových soutěžích, začínají být známé první změny. Zpráva o jedné z nich dorazila i ze Ptení. Do ročníku 2022/2023 si totiž bude muset tým najít nového trenéra. Tím byl dosud František Vlach.

Brzy šedesátiletý kouč ještě předloni hrál za Ptení ve III. třídě. V okresním přeboru jej již vedl jako nehrající kouč. Jak ale říká, stačilo. „Budu muset vymyslet, jak se bez fotbalu obejdu. I když to nebude snadné. Těžko to ale stíhám,“ objasnil Vlach, který provozuje hospodu ve Vícově. Na hřiště si tak místy odbíhal. Navíc se ještě věnuje pořádání různých společensko-vojensky laděných akcí, jako je třeba Pochod po stopách 22. výsadkové brigády Prostějov. „Zvažoval jsem ještě, zda bych netrénoval, pokud by se ve Ptení hrála třetí třída. Ale ne. To by nešlo, aby trenér nemohl chodit na tréninky a viděl se s mančaftem až na zápasech,“ usoudil fotbalový nadšenec.

Ptení se aktuální ročník vůbec nepovedl. Skončilo předposlední a zachrání se jen v situaci, kdy by neměly týmy ze III. třídy zájem o posun výše. Zejména předposlední zápas sezóny se týmu nevyvedl, když prohrál v jasně posledním Tištíně 2:3.