Necelé dva týdny po začátku letní přípravy čeká fotbalisty 1.SK Prostějov první přípravný zápas. A to v neutrálním prostředí Slatinic. Zde se nadcházející sobotu 25. června utkají s Dubnicí nad Váhou. Souboj se slovenským druholigovým týmem odstartuje ve 13.30 hodin.

Prostějovské eskáčko má za sebou těžkou sezónu. Nepodařilo se úplně během jara doplnění, vinou smůly a mnoha zranění tak tým nezaznamenal žádné větší posily. Po většinu jara tak strádal. Velkou část sezóny odehrál na 13 hráčů, kteří ovšem své kvality ukázali. Nyní se však bez části z nich musí obejít. Odchod totiž ohlásili Jakub Urbanec, Jakub Kopřiva, další smlouva nebyla uzavřena s Petrem Jiráčkem. A u některých dalších hráčů je otazník. Naopak přišlo hned několik hráčů, ať už je to třeba Jakub Bolf z Třince, David Gáč ze Senice, nebo Dušan Pinc, který hrál v Humenném. Mužstvo tak bude z poloviny nové.

Podobně jako Prostějov měla záchranářské starosti i druholigová Dubnica. Ta je však měla o poznání vážnější. Druholigovou příslušnost totiž zachránila až v samém závěru ročníku během utkání s Púchovem. Dubnica nakonec skončila v šestnáctičlenné tabulce na 11. místě. Ze třiceti zápasů posbírala 31 bodů. A také výrazně negativní skóre 33:51. V závěru soutěže jí pomohla remíza 0:0 s již řečeným Púchovem.

Dubnica nestřílela mnoho branek v celé sezóně. Přesto se tu a tam i v tomto týmu vyskytl střelec. Jedním z nich byl útočník Matija Babovič, který si v ročníku připsal sedm branek. V Dubnici pak působil rovněž hráč, který patřil k vůbec nejvytěžovanějším v celé soutěži. Samuel Vavrúš totiž odehrál celkem 2705 minut, což už je úctyhodná porce. Do nejlepší jedenáctky soutěže byl pak zvolen v závěru ročníku Marek Kuzma, který sice působil v Dubnici, sezónu ale zakončil v Podbrezovej.

Dubnica už má za sebou i první přípravný duel. V něm porazila Třinec v poměru 2:1.