Derby jako hrom čeká o víkendu hráče 1.SK Prostějov. Tuto sobotu dopoledne totiž ve Slatinicích změří své síly s celkem Olomouce. Sigma má za sebou sezónu, po níž skončila v klidném středu tabulky. Prostějovu se dařilo ještě o chlup méně. Jak vzájemný souboj dopadne? To můžeme zjistit v sobotu po jedenácté hodině, kdy utkání začne.

V posledních letech se fotbalisté prostějovského eskáčka k většímu množství zápasů přesouvají daleko za hranice města. Na jaře naopak eskáčko zvolilo jako místo konání řady zápasů tréninkové hřiště v Olympijské ulici. I nyní odehraje velkou část utkání v Prostějově nebo okolí. A hned druhý zápas může být lahůdkou, Prostějov se totiž střetne s olomouckou Sigmou.

Ta má za sebou sezónu, po níž může převažovat spokojenost. Tým skončil v klidném středu tabulky, konkrétně na devátém místě. Navíc ve skupině o umístění si dvakrát poradil s Libercem při celkovém skóre 3:0. Základní část k tomu svěřenci trenéra Václava Jílka zakončili vítězstvím nad Spartou.

Mužstvo se pak začalo chystat na podzimní část ligy v úterý. Tým zahájil přípravu s 28 hráči do pole a čtyřmi brankáři. Velké změny se oproti jarní části sezóny 2021/2022 v mužstvu neudály, tým spíše doplňoval. Třeba o brankáře Tomáše Digaňu nebo záložníka Filipa Zorvana. Obecně právě v záloze tým posiloval nejvíc.

Sigma bude pro Prostějov zajímavým soupeřem i proto, že by za ni mohlo nastoupit hned několik hráčů, kteří nedávno v eskáčku působili. Jmenujme třeba útočníka Tomáše Zlatohlávka, krajního záložníka Jakuba Matouška nebo dalšího středopolaře Štěpána Langera. Je ovšem otázkou, zda některý z nich nastoupí. Na jaře během přípravy přijela Sigma s „B“ týmem, s níž se nyní Prostějov utká v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.