Druhou sezónu napsaly fotbalistky v Protivanově. V té první se staly příjemným překvapením soutěže, ale narušila ji epidemická situace. Letos to s bodovým ziskem zase tak vydařené nebylo. Velkou hlavu si z toho ale v klubu nedělají a jsou rádi, že se podařilo udržet vynikající partu, která nabrala zkušenosti a do další sezóny by chtěli ještě posílit a vrátit se k lepším bodovým ziskům.

Z výsledků a posledního místa v Protivanově radost samozřejmě nepanuje. „Z tohoto pohledu být spokojení nemůžeme, to je jasné. Nepodařilo se nám uhrát více bodů, i když si myslím, že jsme na ně měli. Zase ale víme, že je ještě rozhodně na čem pracovat. Myslím si, že nám nejvíce schází zkušenosti. Měli jsme velké problémy s naší koncovkou, kdy se nám dařilo dostávat do šancí, ale nedokázali jsme je proměňovat. Vzadu jsme pak naráželi na opakující se chyby, které se nevyhnuly většině hráček,“ začal své hodnocení kouč Bronislav Ptáčník.

Některé ze zápasů pak ztratily jeho svěřenkyně prý zbytečně, ale také poznamenal, že je třeba uznat kvalitu některých soupeřek. „Minimálně ve dvou zápasech jarní části nás soupeřky jasně přehrály, tam se není na co vymlouvat, byly stoprocentně lepší. Hodně mě ale třeba mrzelo, když nepřijel jediný rozhodčí. Někdy to laik zvládl odřídit velmi dobře, ale musím se opakovat, že takový duel v Holešově, kde jsou zkrátka místní holky o kus dál, tak jim jejich asistent trenéra až zbytečně nadržoval. Vyhrály by i bez toho, ale takto si myslím, že to byla zbytečná komedie. Chápu, že rozhodčích je stále méně, ale tímto způsobem přeci nejde hrát regulérní soutěž,“ prozradil kouč.

Divizní fotbalistky svoji sezónu začaly mezi posledními a končily mezi prvními. Sedm zápasů za polovinu ročníku ale vidí kouč jako dostačující na nejnižší soutěž. „Je třeba myslet na to, že holky jsou jinak stavěné, těch sedm zápasů je ještě v rámci mezí. Zvládli bychom i deset, ale určitě by to nešlo hrát jako soutěže mužů po čtrnácti či patnácti kolech. Druhou důležitou věcí jsou finance. Z tohoto pohledu taky nejezdíte jen pár kilometrů k sousedům, v dnešní době je to stále nákladnější,“ doplnil trenér k soutěži s tím, že od příštího roku očekává možnou reorganizaci, protože nevěří, že by model třetí nejvyšší soutěže zůstal nadále u třech klubů.

I po nevydařené sezóně ale v Protivanově nic nebalí, ba naopak budou chtít do příští sezóny ještě posílit a své umístění vylepšit. „O žádném odchodu zatím nevím a ani nemám zprávy, že by některá z hráček chtěla jít pryč. Samozřejmě je ale stále krátce po sezóně a léto před námi. Zájem dlouhodobě evidujeme o Bětku Průchovou, která je velmi šikovná i ve svém útlém věku, ale co jsme spolu mluvili, tak říkala, že zůstane věrná. Směrem dovnitř kádru bychom chtěli ještě posílit. Jednáme o čtyřech hráčkách a uvidíme, jak situace dopadne, zatím ale být konkrétní nemůžu. V Protivanově ale určitě budeme nadále pokračovat a věříme v lepší zítřky,“ dodal závěrem lodivod.

 

Další díly seriálu FOTBAL EXTRA najdete v tištěném vydání dvojčísla PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 27. června