Tradiční fotbalový turnaj v Otaslavicích proběhne i v letošním roce a dočká se tak už sedmého ročníku. V současné chvíli hlásí organizátoři plno, stále však přijímají přihlášky pro takzvané náhradníky. Turnaj proběhne už příští sobotu 9. července a letošní ročník by měl opět nabídnout určité novinky, na které se mohou těšit nejen hráči, ale i všichni fanoušci, kteří do sportovního areálu zavítají. Chybět u toho samozřejmě nebude ani PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Organizační výbor o letošních turnajích rozhodl už na začátku května a potvrdil termíny obou turnajů. Tradičně se na nich nic nemění a turnaj pro muže se dočká druhou víkendovou sobotu v červenci. „Tento termín nám jasně ukázal, že je zvolen správně. Kluby jsou krátce před přípravou či na jejím začátku a po prvním týdnu a s ním spojenými svátky jsou už i hráči povětšinou doma z kratších dovolených, zde tak nebylo příliš o čem diskutovat. Navíc v tom chceme zachovat tradici a myslím si, že nyní už si dokáže řada fotbalových fanoušků skloubit stanovené datum s naším turnajem,“ doplnil k tradičnímu datu nyní největšího fotbalového turnaje v regionu Martin Vogl.

V letošním roce je už stejně jako v předchozích maximální kapacita mužstev naplněná, přesto ale organizátoři vyzývají další adepty, aby se ještě klidně přihlásili. „Byla doba, kdy jsme měli osmnáct celků, ale postupně nám tři vypadly, takže náhradníci jsou vždy vítáni. Zaručit, že se na turnaj dostanou, nemůžeme, ale často je to velmi pravděpodobné. Pro nás je to lepší varianta než pak někoho řešit na poslední chvíli,“ přidal člen organizačního výboru a potvrdil, že na turnaji se představí mužstva, která hrají každý rok, ale na řadu přijdou i nováčci. „Přijet by letos měl i jeden tým ze Slovenska, kde spolupracujeme se Slovaktualem, takže se dočkáme i mezinárodní účasti. Naopak ale bude chybět vítěz posledních dvou ročníků Mrdokleče, který prý na vítězný hattrick ztratil motivaci a nechá vyhrát další celky,“ doplnil s úsměvem.

A kdo je tedy mezi patnácti celky? Scházet opět nebude domácí celek, který by mohla doplnit i rezerva. Tradičně se pak na turnaji představí také Litrpool nebo Chop-Pot, Chybět nebude ani Brodek u Prostějova či AC Roma. Z celků hrajících malý fotbal by se měl seskládat klub Raiders, pak už zmíněné mužstvo ze Slovenska.

I do letošního ročníku budou chtít jít organizátoři s nějakou novinkou. Znovu by se měla týkat především občerstvení, protože formát turnaje funguje podle představ. „Chvíli jsme jednali, zda kapacitu ještě nezvýšit, kdyby bylo osmnáct celků. V tom případě už by to bylo časově náročné a dvoudenní akci z toho dělat nechceme. Formát turnaje je za nás ideální. Ale chceme vyjít vstříc našim fanouškům i hráčům a letos bychom tak chtěli ještě rozšířit sortiment občerstvení, rozdělit ho na víc stanovišť, aby se netvořily fronty. Počítáme, že kromě hospody budou ještě tři stánky, kde kromě dobrot z udírny připravíme i další pochutiny, na ty se ale přijeďte podívat sami,“ dodal závěrem jeden z hlavních organizátorů Martin Vogl.