Program přípravných zápasů fotbalistů 1.SK Prostějov se roztočil na plné obrátky. Nyní už má tým za sebou čtyři přípravné zápasy a o nadcházejícím víkendu jej čeká pátý. Po Znojmu se opět bude jednat o tým z nižší soutěže, tentokrát o mužstvo Rosic. Utkání se odehraje netradičně v Určicích. Jeho začátek je stanoven na sobotních 10.30 hodin.

Pátého soupeře čekají prostějovští fotbalisté v aktuální letní přípravě, vyzve je Slovan Rosice. Tedy tým z Jihomoravského kraje, s nímž se už v minulosti Prostějov v soutěži setkal. Rosice aktuálně hrají Moravskoslezskou fotbalovou ligu, kam postoupili před třemi roky. První sezónu byl tým pátý, následně desátý a v uplynulém ročníku se vrátil zpět na páté místo.

Celkově mají Rosice za sebou povedenou sezónu. Jako velice silné se ukázaly v domácích zápasech, v nichž mají třetí nejlepší bilance. Ale i z venkovních tripů si odvezly poměrně dost bodů. Hlavní silou ale byly jednak vyrovnané výkony a dlouhé bodové šňůry a jednak obrana, která patřila mezi nejlepší v soutěži. V ní nejčastěji nastupovali Zezula, Buchta a Černý. První jmenovaný Tomáš Zezula se hravě přehoupl přes 3000 odehraných minut.

Velkou zásluhu na postavení ve špici MSFL mělo několik faktorů. Dvěma z nich jsou střelci Jiří Koláčný a Daniel Přerovský, oba se dostali na dvouciferný počet vstřelených branek a patřili k nejlepším střelcům soutěže. Po pěti brankách vstřelili ještě Tomáš Selinger a Jakub Černý.

Eskáčko v minulosti v přípravě opakovaně hrálo s týmy z nižších lig. A vesměs zápasy potvrdily, že jen mírné podcenění soupeře rozhodně není moudré. Rosice jsou právě jedním ze soupeřů, proti kterým se to potvrdilo naplno, loni s nimi Prostějov v závěru letní přípravy ukopal jen remízu, a to navíc na vlastním hřišti.