Krátká letní pauza je v plném proudu a mužstva už se připravují na nový soutěžní ročník. V sobotu dopoledne se v Kostelci utkal domácí celek s Konicí a pro oba to letos rozhodně nebyl poslední vzájemný souboj, protože oba po předešlé sezóně slavily postup do krajského přeboru. V rámci přípravného duelu se v lepším světle ukázal Kostelec, který byl po většinu zápasu aktivnějším mužstvem a zaslouženě se tak mohl radovat z výhry. S výkony svých svěřenců ale nebyl ani jeden z koučů spokojen. Do ostrých zápasů je však stále ještě relativně dost času veškeré nedostatky vypilovat.

Už v úvodu utkání byl aktivnější domácí celek, který si vypracoval i první zajímavou příležitost, Lužný ale pálil mimo. Konici vedení málem domácí darovali, když se stopeři nedohodli s brankářem a malá domů skončila jen těsně vedle.

Po osmi minutách se do druhé šance dostal Lužný, který si našel centrovaný míč a tentokrát už byl přesný – 1:0. Následně nejaktivnější hráč domácích ukázal i dobrou techniku, kdy se uvolnil a stříleným centrem našel Hrubana, ten však odkrytou klec ve skluzu přestřelil. Po čtvrthodině se osmělili i hosté a hned z toho bylo srovnání. Centrovaný míč před Bělkou tečovala obrana a brankář tak míč pouze boxoval, k jeho smůle našel míč jen Kameného, který míč uklidil mezi obránci – 1:1. Následně mohl dostat Konici do vedení Jašíček, ale hodně přestřelil. Na opačné straně za to tak vzal Skalník a trefil se přesně za tyč, čímž vrátil domácím vedení – 2:1. Do poločasu si ještě jednu šanci vytvořili hosté, ale volej z úhlu Roman Krása nedokázal dopravit mezi tři tyče.

Krátká poločasová přestávka nejprve vypadala, že pomohla spíš hostům. Hned po patnácti sekundách bylo srovnáno. Domácí rozehrávali, ale vzadu vytvořili obrovskou hrubku. Míče se zhostil Jašíček, který neváhal poslat míč na Kameného, a ten přidal svou druhou trefu v zápase – 2:2. To bylo ale poslední vážné ohrožení ze strany Konice, protože další akce už měl jen domácí celek. Nejprve využil chybu v rozehrávce Preisler, jenž nastoupil na druhou půli, ale orazítkoval jen tyč. Tohle varování ale hostům nestačilo a v 68. minutě se po brejku k míči dostal znovu domácí kanonýr a podruhé už mířil přesně – 3:2.

Za dalších deset minut přidal i svou druhou branku v utkání, když si našel dlouhý pas, pláchl obraně a míč poslal zkušeně kolem brankáře – 4:2. Po této brance přišla krátká pauza na občerstvení a krátce po ní i pátá branka domácích. Agresivní napadání rozehrávky se Kostelci vyplatilo a k míči se dostal Adam Grulich, který nadvakrát dostal míč až do sítě – 5:2. Kostelec tak mohl být po konečném hvizdu spokojenějším celkem.

Nutno podotknout ještě jednu zajímavost k sobotnímu duelu. Oba trenéři měli k dispozici téměř kompletní dvě jedenáctky, což by mohla drtivá většina jejich kolegů závidět. Je vidět, že přípravy na vyšší soutěž berou oba kluby vážně.

 

FC Kostelec na Hané – Sokol Konice 5:2 (2:1)

Branky: 8. Lužný, 32. Skalník, 68. a 77. Preisler, 82. A. Grulich – 14. a 46. Kamený. Rozhodčí: Vachutka – Majer, Procházka.

Sestava Kostelce:

První poločas: Bělka – Kupka, Pavlíček, Abrahám, Holoubek – L. Grulich, Kořenovský, Schwarz, Hruban – Skalník, Lužný. Trenér: Lubomír Keluc.

Druhý poločas: Vítek – Chytil, Lužný, Fink, L. Grulich – A. Grulich, Kořenovský, Schwarz, Petr – Vyroubal, Preisler. Trenér: Lubomír Keluc.

Sestava Konice:

První poločas: Nakládal – P. Krása, F. Drešr, Procházka, R. Krása – Pospíšil, Janeček, M. Škrabal, J. Krása – Kamený, Jašíček. Trenér: Petr Ullmann.

Druhý poločas: Snášel – P. Krása, L. Bláha, F. Bílý, M. Drešr – D. Škrabal, Kučera, Vyroubal, Mostickyj – P. Mrňka, Cibulka. Trenér: Petr Ullmann.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Lubomír KELUC – FC Kostelec na Hané

„Máme za sebou druhý přátelák z pěti. Možná to vypadá jako moc, ale je vidět, že do tempa jako v zápase se na tréninku nedostaneme. O Konici šla velká chvála, že je to nadstandardní mužstvo v rámci I.A třídy, letos se mu podařilo postoupit. Myslím si, že s dnešním výkonem ale asi Peťa Ullmann spokojený nebude. Já jsem byl taky zklamaný, abych řekl pravdu, čekal jsem, že to bude vypadat lépe. Je vidět, že oba ještě zkoušíme řadu hráčů a hledáme to optimální složení. Do sezóny tak tento zápas nemusí nic znamenat. Výsledek vypadá jednoznačně, ale po herní stránce to tak určitě nebylo. Kluky musím pochválit, že jsme kromě branek do vyložených šancí soupeře nepustili, ale pořád mi tam chybí lepší komunikace i větší trpělivost na míči a lepší kombinace.“

Petr ULLMANN – Sokol Konice

„Dneska jsme cíleně postavili hned dvě jedenáctky. K tomu nám ještě tři stabilní hráči scházeli. Kapitán Kuba Kořenovský, nová akvizice Peťa Kovář z Lipové a Martin Bílý, což jsou hráči, kteří by byli vidět. V prvním poločase hrála osa mužstva, která nastupuje pravidelně. Bylo ale znát, že máme těžké nohy, protože kluci si během tohoto týdne hodně mákli. Snažíme se totiž nabrat fyzičku, dokud to počasí dovoluje. Soupeř byl velice kvalitní a ukázal nám, kde musíme zapracovat. První ještě snesl měřítko, ve druhém jsme to hodně prostřídali. Některé hráče jsem dnes viděl poprvé na zápase, takže i to byl faktor druhé půle. Od toho však ta příprava je. Výsledku nějakou velkou váhu nepřikládám, hlavně že už hrajeme. Od příštího týdne už začne příprava i B mužstvu, takže tam dojde k určitému zeštíhlení kádru.“