Další várka přípravných duelů pokračovala uplynulý víkend, kdy už mužstva dolaďují detaily, protože již příští víkend odstartují soutěže krajské a okresní úrovně.

Nováčka Přeboru O KFS Konici tentokrát čekal náročný duel se Svitavami a porážka se zrodila krátce před koncem. Další premiant v nejvyšší grupě kraje Čechovice nestačily na Boršice, ale kouč byl s výkonem spokojený. Kostelec na Hané utkání po vážném zranění Petra nedohrál a Určice se Slatinicemi duel také ukončily dřív. Vítězně se předvedl nový přeborník OFS a čerstvý účastník I.B třídy Brodek u Prostějova proti Slavonínu z I.A třídy, v neposlední řadě pak v regionálním derby v Klenovicích padlo hned osmnáct branek, přičemž hostující Plumlov inkasoval hned třináct kousků!

Konice

Svitavy

1:2 (0:1)

Branka Konice: Kamený.

Sestava Konice: Nakládal (46. Snášel) – Pospíšil, Bláha, M. Bílý, R. Krása – Kovář, Kořenovský, J. Krása, M. Škrabal – Kamený, Cibulka. Střídali: Jašíček, P. Krása, D. Škrabal, Janeček, Drešr. Trenér: Petr Ullmann.

Hodnocení trenéra Konice Petra Ullmanna:

„Hráli jsme znovu proti kvalitnímu soupeři hrajícímu krajský přebor. Dnes už jsme měli menší počet hráčů, abychom zvýšili zátěž na některé klíčové hráče. Hrálo se kvalitní utkání v úmorném vedru. My jsme bohužel začali velkou chybou na středu, kterou soupeř potrestal. Chtěli jsme hrát co nejdéle na nulu vzadu a hned brzy jsme takto inkasovali. Postupně jsme se z toho ale oklepali a měli jsme tam velmi dobré náznaky šancí především z křídelních prostorů, kde zahrál skvěle Peťa Kovář a David Pospíšil. První poločas jsme tak prohráli, ale spíš byl remízový. Ve druhé půli jsme zkoušeli, prostřídali a podařilo se nám po pěkné akci Romanem Kameným srovnat. Pak to bylo nahoru, dolů a štěstí se přiklonilo k soupeři, kterému jsme pět minut před koncem nechali víc prostoru, a hráč se trefil pěkně k tyči. Z mého pohledu dobře odpracovaný zápas a jsem rád, že jsem viděl herní posun oproti minulému týdnu.“

Sokol Určice

SK Slatinice

3:1 (1:1)

Branky Určic: 2x T. Gottwald, Sosík.

Sestava Určic: Sohlich – Šnajd, Horák, Rus, Krajíček – Mariánek – Vaverka, Borja, Menšík, Halouzka – T. Gottwald. Střídali: Javořík, Mašek, Rotschedl, Němčík. Trenér: Petr Gottwald.

Hodnocení trenéra Určic Petra Gottwalda:

„Začalo se za velkého vedra, což ovlivnilo hru obou celků. Já měl na rozdíl od soupeře víc hráčů na střídání, což bylo znát. Druhý poločas jsme tak po domluvě o pár minut zkrátili. První poločas byl nerozhodný, kdy jsme se dostali do vedení a mohli jsme přidat i další branky, ale štěstí nám moc nepřálo. Místo toho soupeř srovnal. Ve druhém poločase to bylo stejné a měli jsme opět víc ze hry než soupeř a drželi jsme ho na jeho polovině. Podařilo se nám to vyjádřit i dvěma góly a připsali jsme si tak druhé vítězství. Jsem ale hlavně rád, že byl zase vidět herní posun a pevně věřím, že to tak bude i v sezóně.“

Brodek u PV

Slavonín

4:2 (0:2)

Branky Brodku u PV: Grulich, Jelínek, testovaný hráč, Martin Mudrla.

Sestava Brodku u PV: Marek Mudrla (46. Vystavěl) – L. Frys, J. Matoušek, P. Matoušek, Nehera – Dvořák, Grulich, Harazin, Zatloukal – Janura, testovaný hráč. Střídali: Martin Mudrla, Jelínek, Kordzik, Kediulych. Trenér: Vít Hochman.

Hodnocení trenéra Brodku u PV Víta Hochmana:

„Čekal nás další kvalitní soupeř tentokrát z I.A třídy. V prvním poločase určitě ukázal své kvality a měl tam pár velmi kvalitních hráčů, kteří věděli, co s míčem dělat. První branku jsme inkasovali po chybě v rámci střídání, kde jsme to špatně vykomunikovali a do poločasu soupeř přidal ještě druhou branku. I my jsme tam ale měli šance, které jsme nevyužili. Ve druhém se obraz hry změnil a byli jsme dominantní. Řekl bych, že soupeř odpadl fyzicky a bylo to znát. Najednou jsme byli všude o něco dřív a zaslouženě jsme skóre dokázali otočit. Pro nás zase velmi dobrá příprava do nového ročníku a pro kluky cenné zkušenosti.“

Sokol Klenovice

Sokol Plumlov

13:5 (6:2)

Branky Klenovic: Hirsch 4, Všianský a Pytela po 3, Rozehnal, Bridzik, Chlud.

Sestava Klenovic: Dočkal – Bridzik, César, Cetkovský, Popelka – Zapletal, Hirsch, Rozehnal, Pytela – Spálovský, Všianský. Střídali: Owusu, Drábek, Chlud, Buček. Trenér: Vladimír Horák.

Sestava Plumlova: Pavel Kiška – Jiří Kiška, Frantík, V. Kotlán, Vysloužil – Klváček, Petr Kiška, Aujezdský, Bureš – F. Kotlán, Linney. Střídali: Kutný, M. Bureš. Trenér: Karel Frantík.

Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka:

„Byl to totální fotbal, kde se moc nebránilo. Soupeř přijel v nekompletní sestavě, což se jednoznačně projevilo a bylo znát. Absence útočníků i brankáře byla hodně znát. My jsme si i přes parné počasí dokázali vytvářet šance a byli aktivní, za což jsem rád. Kluci se ukázali ve velmi dobrém světle. Musím poděkovat i soupeři, že to nevzdal a že i přes značné potíže se sestavou dorazil. Přeji mu, aby se do sezóny počet omluvenek snížil. Dneska tam toho nebylo moc co hodnotit.“

Boršice

Čechovice

3:2 (2:1)

Branky Čechovic: Šteigl, testovaný hráč I.

Sestava Čechovic: Hradečný – Sobota, Šolín, Studený, Valdez – testovaný hráč I, Muzikant, Novák, Halouzka – Šteigl, testovaný hráč II. Střídali: testovaný hráč III, Koláček, Faltýnek. Trenér: Lukáš Koláček.

Hodnocení trenéra Čechovic Lukáše Koláčka:

„Čekal nás další celek z krajského přeboru a musím říct, že tentokrát byl náš herní projev lepší než v minulém týdnu. Řekl bych, že jsme byli domácím víc než vyrovnaným soupeřem, po zásluze jsme šli do vedení. Do poločasu se ale skóre otočilo, špatně jsme totiž vyřešili dvě situace. Je ale potřeba říct, že jsme vytvořili víc šancí, ale srazila nás efektivita. Ve druhém poločase jsme provedli dvě střídání a obraz hry se příliš nezměnil, což je dobré. Snažili jsme se kombinační hrou prosazovat přes rychlé kraje. Po naší chybě jsme ale prohrávali o dvě branky. Posledních dvacet minut se mi ale z naší strany opravdu líbilo. Otevřeli jsme to a hráli vabank, takto si představuji, že se bojuje o výsledek. Snížili jsme po krásné akci, ale na víc už to bohužel nestačilo. Ještě nás dvakrát podržel Hradečný, když soupeř využíval otevřené obrany. Ale oproti minulému utkání byla znát změna směrem k lepšímu.“

Lutín

Kostelec na Hané

1:1 (0:1)

Sestava Kostelce: Vítek (46. Bělka) – Fink, Pavlíček, Ondroušek, Výmola – Kořenovský, Vyroubal, Hruban, Chytil, A. Grulich – Preisler. Střídali: Petr, Lužný. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelce Lubomíra Keluce:

„Odehráli jsme nakonec jen středeční utkání, protože na sobotu přišla řada omluvenek. Ve středu jsme ale začali v Lutíně dobře, měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, kde jsme byli pohyblivější. Vedlo to také k první brance, ale po zhruba dvaceti minutách se tempo na obou stranách vyrovnalo. Šance tam byly na obou stranách, ale poločas jsme vedení udrželi. Hned na začátku druhého jsme ale hrubou chybou nechali soupeře srovnat. Musím sportovně uznat, že ve druhém nás soupeř začal přehrávat a měl větší příležitosti než my, ale skóre se už neměnilo. Další příprava nám tak zase ukázala, kde musíme stále pracovat. Ještě nás čeká poslední příprava.“