Fotbalisté Plumlova mají za sebou sezónu jako na houpačce. Dařilo se jim během ní obrat o body i ty nejlepší celky tabulky, zároveň ale dokázali i vybouchnout proti papírově slabším celkům, kde měli bodovat. Konečné osmé místo je tak odpovídající a po odskočené dvojici Čechovic a Kostelce se stali třetím nejúspěšnějším regionálním klubem skupiny. Od nové sezóny je čeká nová skupina, ale také změna v realizačním týmu, kde kouče Takáče nahradí nový lodivod Karel Frantík.

S konečným umístěním je kouč Takáč spokojený. Mužstvo dokázalo uzmout body Čechovicím i Kostelci, ale zase je ztrácelo v duelech, které chtělo, nejspíš i mělo zvládnout. „S celkovou sezónou tak může panovat spokojenost. Byly zápasy, které se nám opravdu vydařily, dokázali jsme potrápit i porazit silné celky z nejvyšších pater. Nedokázali jsme ale často bodovat v zápasech, které jsme zvládnout měli. Hodně nás také ovlivnila situace v brankovišti, kde jsme měli na jaře jen Dana Simandla, ten bohužel vypadl kvůli pracovnímu vytížení. K tomu přišla i řada zranění. Možná to bylo dáno tím, že už máme přeci jen o něco starší mužstvo, ale tak velký počet jsem nikde nezažil,“ vracel se k uplynulé sezóně extrenér Plumlova Miroslav Takáč a pojmenoval i hlavní problémy. 

To se pak projevilo i na tréninkové morálce, která nebyla taková, jak by si sám kouč přál. „Řada hráčů má i zaměstnání, jaké se dá těžko kombinovat s pravidelným tréninkem, což je škoda, protože si myslím, že řada mladších hráčů má potenciál ještě daleko vyšší. Teď už ta snaha to z nich dostat bude na Karlu Frantíkovi, který po mně mužstvo převzal, tak snad se jim to společně podaří,“ doplnil Takáč, jenž už novou sezónu zahájí v Hodolanech.

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný I.A třídě Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 25. července