Kolotoč fotbalových víkendů je zpátky. První srpnový víkend se poprvé na domácí scéně představí eskáčko, které bude chtít navázat na výhru s rezervou Slavie proti Třinci. V krajském přeboru čeká domácí premiéra po návratu na Čechovice i Konici. Ve druhé skupině I.A třídy se doma představí Plumlov i Určice. Doma začne také Pivín, Vrchoslavice, Haná či Mostkovice. Okres nabídne zajímavý souboj v Dobromilicích.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Svěřenci kouče Šustra vstoupili do ročníku nejlepším možným způsobem a dovezli všechny body z horké půdy rezervy Slavie. Nyní je budou chtít potvrdit i proti Třinci, kterému první kolo nevyšlo a schytal v domácím prostředí tři branky od Karviné.

2. kolo, sobota 6. srpna, 17.00 hodin:

1.SK Prostějov – FK Třinec

PB SCOM krajský přebor muži

Největší novinka v rámci regionálních klubů je v krajském přeboru. Zde se představí hned čtveřice klubů. V sobotu se o první body pokusí Lipová, která ale bude mít brzký budíček. Odpoledne čeká premiéra na Kostelec. V neděli se pak doma představí Čechovice i Kostelec a budou chtít vstoupit do nového ročníku vítězně.

1. kolo, sobota 6. srpna, 17.00 hodin:

FK Jeseník – SK Lipová (10.15)

FC Želatovice – FC Kostelec na Hané

Neděle 7. srpna, 17.00 hodin:

Sokol Čechovice – TJ Jiskra Rapotín

Sokol Konice – TJ Sokol Bohuňovice

I.A třída skupina A

V rámci „A“ skupiny I.A třídy se odehrají všechny duely hned v sobotu. Plumlov v domácím prostředí čeká Olomouc-Chomoutov. Na Určice čeká Lesnice. Do Postřelmova pak zavítají hráči Protivanova.

1. kolo, sobota 6. srpna, 17.00 hodin:

Sokol Plumlov – Sokol Olomouc-Chomoutov

Sokol Určice – TJ Sokol Lesnice

TJ Postřelmov – SK Protivanov

I.A třída skupina B

„B“ skupina I.A třídy měla v minulém roce pět účastníků. V rámci letošního ročníku je to ale pouze jediný a tím jsou Kralice, které opustily krajský přebor. V prvním kole na ně čeká souboj na půdě Beňova.

1. kolo, sobota 6. srpna, 17.00 hodin:

FC Beňov – FC Kralice na Hané

I.B třída skupina A

Zatímco třídu výš čekají duely v sobotu. I.B je na tom opačně. Klenovice čeká opět brzký ranní start u nováčka z Domaželic. U nováčka se představí i Otaslavice, které čeká výjezd do Pavlovic u Přerova. Na domácí scéně se ukáže Pivín, který čeká Tovačov a Vrchoslavice úvodní duel odehrají doma proti Opatovicím.

1. kolo, neděle 7. srpna, 17.00 hodin:

Sokol Domaželice – Sokol Klenovice (10.00)

Sokol Pavlovice u Přerova – Sokol Otaslavice

Sokol v Pivíně – Sokol Tovačov

Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Opatovice

Lion sport I.B třída skupina B

I druhá skupina odehraje všechny zápasy v neděli. Hanáci zavítají na půdu Moravského Berouna, kde svůj duel odehrají už od 16 hodin. Smržice čeká premiéra pod novým koučem v Haňovicích a Mostkovice doma změří síly s jedním z favoritů ze Slatinic.

1. kolo, neděle 7. srpna, 17.00 hodin:

Moravský Beroun – Haná Prostějov (16.00)

SK Haňovice – TJ Smržice

Sokol Mostkovice – SK Slatinice

Přebor OFS II. třída

Dva sobotní duely nabídne okresní přebor. Nezamyslice čeká na úvod rezerva Určic. Do Olšan pak dorazí rezerva Kralic. V neděli přijde zbývající pětice duelů. Dobromilice čeká těžká výzva na úvod s Vícovem. Rezervu Kostelce čeká Brodek u Konice, Němčice nad Hanou se představí proti nováčkovi z Výšovic. Rezerva Plumlova se doma pokusí porazit Vrahovice a Přemyslovice čeká náročný návrat proti Držovicím.

1. kolo, sobota 6. srpna, 17.00 hodin:

Haná Nezamyslice – Určice „B“

Olšany – FC Kralice na Hané „B“

neděle 7. srpna, 17.00 hodin:

FC Dobromilice – Vícov

FC Kostelec na Hané „B – Brodek u Konice

FK Němčice nad Hanou – FK Výšovice

Plumlov „B“ – Vrahovice

Přemyslovice – Držovice