Hned úvodní kolo nového ročníku nejvyšší okresní soutěže má první vážný prohřešek. Rezerva Kralic na Hané nedokázala poskládat dostatek hráčů a jelikož jejich žádost o přeložení byla v týdnu zamítnuta, bude utkání s největší pravděpodobností kontumováno ve prospěch Olšan a Kralice budou muset platit pokutu. Dle slov současného kouče „béčka“ ještě nedáno účastníka krajského přeboru by se měla situace do příštího týdne zlepšit. Nicméně přiznává, že momentální krize, jaká v klubu panuje, tu nebyla za jeho téměř padesátileté působení v klubu.

Jako první Večerníku neodehraný duel potvrdil kouč domácího celku Antonín Pospíšil. „V pondělí přišel první telefonát z Kralic, že mají obavy, zda poskládají dostatek hráčů, a začalo se řešit přeložení. Já jsem to pak probíral s hráči a jediné možné termíny byly v týdnu, což je pro nás neakceptovatelné, protože tu máme řadu hráčů, kteří mají dvou- či třísměnný provoz, a v týdnu bychom to těžko lepili,“ prozradil lodivod Olšan.

Soupeř pak podle něj přislíbil, že se pokusí dát jedenáct lidí dohromady, ale v průběhu týdne se situace ještě opakovala. „Nakonec to řešil klub přes vedení okresního svazu a bylo nám sděleno, že soupeř na utkání nedorazí. V Kralicích teď očividně situace není dobrá. Snad se z toho dají dohromady, protože jinak sezónu nemohou odehrát. Pro nás ale přeložení vážně nepřipadalo v úvahu,“ doplnil Pospíšil.

Svůj pohled přidal i kouč rezervy Kralic Jiří Němčík. „Bohužel je to tak. Vůbec nerozumím, proč okresní přebor, kde hrají povětšinou starší chlapi s rodinami, začíná tak brzo. Nám se toho sešlo bohužel více. Marek Havlíček si přetrhl achilovku a vypadá to na konec kariéry, Leoš Zapletal si urval vazy v koleni, takže bude celý podzim mimo. Do toho máme pět hráčů na dovolené a další dva nám sebralo A-mužstvo, které hrálo zároveň a má momentálně víc problémů než my,“ prozradil trenér, který je z dění v klubu opravdu nešťastný a hlásí, že se bude muset tato situace začít řešit. „Něco se musí změnit, takhle to nemůže fungovat. Za padesát let, co působím v Kralicích, jsem větší krizi nezažil,“ dodala zklamaně.