V nedělním dopoledni se utkali v zápase 1.B. třídy skupiny B olomouckého KFS Hanáci na hřišti s domácím Slovanem Černovír.

Do první šance se hosté dostali v 6. minutě, ale střelu Gábora gólman Psotka chytil. Také domácí zahrozili ve 13. minutě, ale střelu Máčaly vyrazil Marák na roh. O pět minut později vystrašil Gábor domácího brankáře, když ho špatně stojícího před brankou zdálky přehodil, ale jeho kulišácká střela à la Schick pouze orazítkovala břevno. Ve 22. minutě byl gólman Psotka na místě, když Novákovu střelu vyrazil. Konečně ve 23. minutě „povodil“ domácí obranu Gábor a střelou k tyči otevřel skóre zápasu – 0:1. Ve 32. minutě byl v pokutovém území faulován Gábor a nařízenou penaltu „napotřetí“ proměnil Typner – 0:2, hráči soupeře se dvakrát pohnuli před exekucí.

Druhý poločas začali domácí útokem a Kalvach snížil na 1:2. V 51. minutě unikl s míčem Gábor, přihrál volnému Jakubu Novákovi, který nadvakrát překonal brankáře Psotku – 1:3! V 59. minutě Hanáci faulovali v pokutovém území a kapitán hostů Vyroubal dostal šanci snížit skóre z pokutového kopu. Napálil míč do tyče a jeho následná dorážka podle pravidel nemohla platit! Ještě v 75. minutě měl domácí Charykov gólovou šanci, ale zmařil mu ji gólman Marák. V závěru je nutno vyzdvihnout perfektní výkon rozhodcovské trojice, která přistupovala ke hře s citem a přesně podle pravidel.

V příštím kole přivítají Hanáci v sobotu 3. září 2022 v 16 hodin prozatímní „štiku“ soutěže Sokol Doloplazy.

 

Hodnocení zápasu trenérem Hané Prostějov Zdeňkem Kaprálem:

„Chybělo nám několik hráčů, s čímž jsme se dokázali vyrovnat. V prvním poločase jsme byli i přes pomalejší začátek lepším týmem, kdy jsme dvakrát skórovali a vypracovali si několik dalších gólových příležitostí, které jsme neproměnili. Ve druhém poločase domácí přidali na tvrdosti, kdy některé zákroky byly za hranicí únosnosti, ale moc chválím kluky za to, jak se s tím dokázali vypořádat. Z naší strany nedocházelo k žádnému oplácení a nepouštěli se do mluvení s rozhodčím. Ve druhém poločase došlo ke zranění jednoho našeho hráče, kdy od této chvíle jsme začali více bránit, ale všichni kluci to odmakali, za což jim patří velký dík a moje gratulace k vítězství. Výborný výkon předvedl hlavní rozhodčí.“  

Slovan Černovír

Haná Prostějov

1:3 (0:2)                                                                    

Branky: 46. Kalvach – 23. Gábor, 33. z penalty Typner, 51. Jakub Novák. Rozhodčí: Rosskohl – Novák, Běhal. Žluté karty: 87. Marák. Diváků: 87.

Sestava Hané Prostějov: Marák – Hladký, Trnavský, Čermák, Martin Kolář – Jančiar, Typner (70. Jiří Novák), Krupička, Jakub Novák (88. Husařík) – Gábor, Dospiva (87. Skokan). Trenér: Zdeněk Kaprál.