A jedeme dál! Další vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přináší nový díl seriálu FOTBAL EXTRA, přičemž tentokrát se už pomalu dostáváme do cíle. Fotbalové zpravodajství z profesionální, výkonnostní, amatérské, ženské i mládežnické kopané tak pro vás připravujeme každé pondělí už téměř rok. Stále je však o čem psát.

V minulém čísle jsme se podrobněji podívali na „B“ skupinu III. třídy pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Prostějov, která tak uzavřela mužskou etapu a udělala za ní pomyslnou tečku. V tomto čísle se tak už přesouváme k něžnějšímu pohlaví a začneme s celkem eskáčka, který v uplynulém soutěžním ročníku 2021/2022 zažil svoji premiéru na scéně ženského fotbalu. Výběr Matěje Vyhlídla se ve třetí lize neztratil, když předváděl dobré výkony, avšak bohužel z důvodu nedostatku soupeřů se holkám nevyhnul pád o soutěž níž. Vysvětlíme proč.

Ještě než se tedy podrobněji podíváme na ženský klub největšího regionálního celku, připomeňme si už jen ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích jedenačtyřiceti dílech. Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patřilo souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží, největší prostor následně dostal jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1.SK Prostějov. Poté přišel na řadu krajský přebor ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla řada i na menší potěr, tedy mládež. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako bylo například čtvrtfinále krajského poháru či rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

V příštím čísle se zaměříme na další dva ženské celky z Mostkovic a Protivanova. A nezapomeneme ani na budoucnost, tedy mládežnické naděje. Takže se pohodlně usaďte a začtěte se do všeho, co má něco společného s „kulatým nesmyslem“!

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný Moravskoslezské fotbalové lize žen najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 5. září