Dobrý začátek, horší průběh a nešťastný závěr. Fotbalisté Eskáčka bobovali ve středu v dohrávce zá pasu s Příbramí. A i když to vy padalo, že si při píší druhou výhru, nakonec dvě branky na vítězství nestačili. A brali pouhý bod.

Utkání začalo několika náznaky šancí na obou stranách. V 6. minutě byla k vidění první střela, Petrák ale z dálky mířil nad. O pět minut později měla Příbram dvě standardní situace, Krynskyi ale nemusel zasahovat. Následovala pasáž nepřesností, pak ale přišly také šance Prostějova. Šumbera získal roh, z něj málem hlavičkoval do brány Mach. Ve 20. minutě navíc eskáčko vedlo, Koudelka využil odrazu míče a trefil ho o tyč do brány. Po půlhodině hry už to bylo 2:0. Nedříve domácí ukázali akci po ose Osmančík-Dudl-Čermák, skončila střelou nad. Následně se ale sám za obranu dostal Koudelka, obešel brankáře a zakončil do prázdné brány. Domácí si ale nachystali od odpověď. Ve 37. minutě eskáčko faulovalo, byl z toho volný přímý kop. A ten proměnil trefou do šibenice Čejka. Hned nato píchal mohl vrátit hostím dvoubrankový náskok, sám proti brankáři neuspěl. Do konce poločasu viděl po jednom z hráčů na každé straně žlutou kartu.

Druhá půle opět přinesla hodně zajímavých momentů. Čermák šel z boku sám na brankáře, nastřelil boční síť. Následně se hodně žlutilo, v krátkém sledu padly hned čtyři žluté karty. V 53. minutě navíc šli domácí do deseti, když druhou žlutou viděl kapitán Čermák. Časté kouskování hry navíc kvalitě neprospělo. A Prostějov navíc už tolik nechodil dopředu. Trenér Šustr sáhl v 68. minutě ke dvojí výměně, ze hřiště poslal Koudelku a píchala, naopak dorazili Pinc s Bartolomeem. Domácí ale tlačili dál. přímý kop opakoval Čejka, neproměnil. Jeřábek střílel z dálky a mířil vedle. V 79. minutě domácí třikrát střídali a vyplatilo se jim to. Krátce nato šli hráči eskáčka do deseti, vyloučit se nechal Zapletal. Krátce nato si ale vykoledoval penaltu střídající Wágner a také proměnil – 2:2. Příbram navíc neměla dost a dál útočila. Nebezpečný byl hlavně Háek, který nejprve poslal ránu mimo a v nastavení další do brankáře. Obrat se Příbrami nepovedl, zdánlivě ztracený zápas však uhrála.

FK Viagem Příbram – SK Prostějov

2:2 (2:1)

Branky: 37. Čejka, 87. z penalty Wágner – 20. a 31. Koudelka. Rozhodčí: Starý – Vyhnanovský, Špindlerová. Žluté karty: 45. M. Čermák, 55. Petrák, 0. Zapletal, 42. Schaffartzik, 49. Šumbera, 56. Gáč, 63. Krynskyi, 69. Blahuta, 90+5. Pinc. Červené karty: 53. Čermák – 82. Zapletal.

Sestava Příbrami: Melichar – Stropek, Sakala, Fišl – Čejka (79. Wágner), Petrák (79. Zeronik), J. Jeřábek, M. Čermák (C), Dudl – Osmančík (56. Anih), Surmaj (79. Hájek). Trenér: Marek Nikl.

Sestava Prostějova: Krynskyj – Blahuta (81. Bolf), Gáč, Schaffartzik (C), M. Zapletal – Koudelka (68. Bartolomeu), Omale, M. Mach – Šumbera, Píchal (68. Pinc), Kušej (81. Vlachovský). Trenér Pavel Šustr.