Fotbalisty Prostějova čekal ve druhém kole Mol Cupu divizní soupeř z Tasovic, který dlouho favorita duelu trápil. Prostějov se sice dostal do vedení, ale dvě slepené branky domácího výběru duelu otočili a Prostějov musel dotahovat. To se mu do konce utkání podařilo a zápas dospěl do prodloužení. V něm aktivnější Prostějov nedokázal přidat třetí branku a o vítězství tak rozhodli svěřenci kouče Šustra až po pokutových kopech, kde se zaskvěl Bárta, který zneškodnil hned tři.

Už před zápasem hlásil kouč Prostějova, že ví, co je čeká za prostředí. „Měl jsem to štěstí, kdy jsem končil kariéru, že jsem tam tři utkání odehrál. Tam je opravdu bouřlivá kulisa, která nedá soupeři nic zadarmo,“ prozradil hned po losu a ukázalo se, že měl pravdu. V prvním poločase se ale dostal favorit do vedení, kdy se prosadila nejnovější akvizice mužstva Artem Shchedryi a poslal krátce po půl hodině hosty do vedení.

Jednobrankové vedení eskáčko dlouho drželo, ale pak přišla dvouminutovka hrůzy mezi 68. a 68. minutou, kdy Tasovice dokázaly skóre obrátit ve svůj prospěch. „Polevili jsme a přišlo mi, že máme proti diviznímu celku strach o výsledek,“ přiznal kouč Šustr. Prostějov se ale po inkasovaných brankách ještě dokázal zvednout a centr Zapletala si dokázal najít Ali-Abubakar, který poslal duel do prodloužení.

V něm se i přes větší snahu i fyzickou sílu nedokázal Prostějov prosadit a duel musely rozhodnout až penalty. Do nich vstoupil lépe Prostějov a díky Bártově zákroku vedl 3:2. Ve čtvrté a páté sérii se ale střelcům Prostějova nezadařilo. Stejně ale dopadli i hráči Tasovic, kteří si vylámali zuby na brankáři Bártovi, jenž celkově chytil tři penalty a velkou měrou se zasloužil o postup do třetího kola.

Pro pohárové utkání nemohl kouč počítat hned s pěticí hráčů. Kvůli zraněním schází Kulig, Mach, Omale, Stříž a Elbel. „Největší problém je pro nás nyní levá strana. Jsou tam zranění a do toho jeden covid,“ vypočítával kouč. Do utkání tak opět zasáhli i dva dorostenci. Druhý start má za sebou David Zbožínek a premiéru si připsal Lukáš Kalvoda.

 

TJ Sokol Tasovice – 1.SK Prostějov 2:2 (0:1) PK 2:3

Branky: 68. Švarc, 69. Vašina – 34. Shchedryi, 78. Ali-Abubakar. Rozhodčí: Černý – Caletka, Líkař. Žluté karty: 110. Moravec – 48. Shchedryi, 88. Píchal, 97. Zbožínek, 110. Zapletal, 117. Gáč. Diváků: 315.

Sestava Prostějova: Bárta – Zapletal, Gáč, Bialek, Blahuta (46. Schaffartzik) – Shchedryi (83. Zbožínek), Šumbera, Bartolomeu (65. Píchal) – Vlachovský (46. Koudelka), Pinc (65. Kušej), Ali-Abubakar (110. Kalvoda). Trenér: Pavel Šustr.