Tahák osmého kola Přeboru OFS Prostějov proběhl na půdě Vrahovic, kam dorazil Vícov. Jednalo se o souboj dvou celků, které chtějí hrát nahoře. Utkání probíhalo od začátku ve velmi dobrém tempu a do vedení se dostal domácí celek. Brzy potom následovala i první červená a utkání bylo nahoru - dolů.

Ve druhém poločase do něj ale stále častěji promlouvaly vyhecované momenty, jež hostům nejspíše ztratily naděje na bodový zisk.

Již úvodní minuty sobotního duelu ukázaly, že se potkaly dva velmi kvalitní celky, jež si na začátku vyměnily po jedné vyložené šanci. Po sedmi minutách už druhá velká šance domácích znamenala první branku. Postaral se o ni Jan Studený, který prostřelil brankáře Šobra – 1:0. O chvíli později zkoušel z přímého kopu překvapit Krče Dostál, ale jeho ránu dokázal zlikvidovat. Ve 14. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků duelu, kdy dostal mezi beky míč Dvořák. Z prvního doteku brankáře loboval, ten však míč zasáhl rukou za hranicí vápna a sudí bez váhání tasil kartu barvy červené.

Přímák z hranice šestnáctky ale domácí zazdili, a naopak i přes oslabení to byli hosté, kteří udávali tempo prvního poločasu. Hned první závar u domácí branky také skončil brankou, ale už před ní sudí pískal faul na brankáře. Domácí pak mohli přidat pojistku, kdy centrovaný míč propadl až na Petíka, který z těžkého úhlu míč trefil skvěle, ale po odraze od břevna a tyče míč skončil mimo. K nádherné trefě ale scházely jen centimetry. Následně divákům trochu zatrnulo, když nedobrzdil Ježek a narazil do zábradlí, naštěstí se oklepal. V 36. minutě utekl po křídle Štěpánek a Prucek ho zastavil jen za cenu faulu, na což sudí reagoval odpískáním pokutového kopu. Míč si postavil Vávra a střelou za tyč nedal Krčovi šanci – 1:1. Do konce poločasu se ještě střídaly šance na obou stranách. Studený ale mířil hlavou nad a Kushnir nenašel branku. V posledních sekundách prvního poločasu se ale domácí dostali do vedení. Centrovaný míč propadl až k Hatlemu, který jej dokázal střelou na zadní tyč dostat za Pagáče – 2:1.

Druhý poločas začal sérii tvrdších zákroků a následných potyček a v tomto duchu se nesl téměř celý poločas. První dvě zajímavé střely vyprodukoval Kvapil, ale ani jedna z nich nenašla prostor branky. Pojistku mohl přidat Studený, ale jeho rána skončila od břevna nad. Mimo areál pak volejem pálil Kalandřík. Hosté si vytvořili zajímavou příležitost po rychlé akci, jenže zakončení Rozsívala scházela razance. V další střelecké pozici byl Kushnir, který se snažil balón točit na zadní, ale scházel mu ještě metr.

Deset minut před koncem přišla druhá červená karta duelu a znovu pro hosty. Štěpánek dobíhal míč, u kterého byl první Krč, a sudí následnou srážku vyhodnotil jako druhý žlutý kartónek pro největší letní posilu. Hosté tak poslední desetiminutovku dohrávali v devíti. Vrahovice tak dokázaly držet míč a jejich převaha byla jasně znát. Jenže i přes tuto nevýhodu mohlo přijít srovnání. Vávra si udělal prostor a vyslal jedovku ze třiceti metrů, kterou Krč konečny prstů vytáhl na břevno. O chvíli později přišlo definitivní rozhodnutí, kdy po rychlé akci domácích uklízel míč ve vápně Varga za zadní tyč – 3:1. Hosté velmi vehementně reklamovali ofsajd a vyústilo to v další červenou, kterou tentokrát dostal kouč Miroslav Krutovský. Vypadalo to, že se bude jen dohrávat, ale když Kvapil sundal Bukovce, tak se obránce Vrahovic rozhodl, že ho vyzve na klasický zápas a svalil ho na zem. Sudí Rek tak musel počtvrté vytáhnout červenou kartu a začalo další kolo potyček. Po jeho uklidnění už sudí utkání ukončil. Raději... 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

David MEZULIÁNEK – Sokol Vrahovice:

„V první řadě jsem rád, že nevyšel Večerníku tip. (smích) Jsme velmi šťastní. Vícov prokázal i v deseti, že má velmi kvalitní tým. Ale my ten tým máme také velmi dobrý. Utkání podle mého názoru rozhodla bojovnost. Červená karta v úvodu jej samozřejmě taky hodně ovlivnila. Šancí bylo dost na obou stranách, ale počítají se branky a těch jsme dokázali vstřelit víc. Musím říct, že to byl asi nejlepší výkon od mužstva, který jsem zde viděl. Nyní si tak můžeme užít oslavy.“

Miroslav KRUTOVSKÝ – Sokol Vícov:

„Nám příliš nevyšel vstup do utkání. Soupeř měl hned na začátku šanci, pak jsme měli my, ale do vedení šel soupeř. Krátce nato jsme šli do deseti, kdy brankář zahrál míč rukou mimo pokutové území, tam nebylo o čem. Paradoxně jsme po tom vyloučení byli aktivnějším týmem. Podařilo se nám i vyrovnat a bylo zlomové, že jsme neudrželi remízový stav. Hráli jsme dobře i v deseti, ale bohužel jsme branku nevstřelili, a pak šli do devíti. Branku jsme dostali z třímetrového ofsajdu minimálně. Nerad se vyjadřuji k rozhodčím, ale sudí by měl v první řadě chránit zdraví hráčů a dohlížet na průběh hry, pak by nemusel na konci pomalu chránit své vlastní zdraví. Před vyloučením Štěpánka za námi přišel, že ho vyhodí. To mi nepřijde normální…“