Středeční sváteční termín měl patřit kromě dohrávek a vloženého kola krajského přeboru také předkolu krajského poháru, do kterého měly v rámci Olomouckého KFS vstoupit i dva kluby z regionu. Ale vše bylo jinak. Brodek u Prostějova měl v tomto termínu totiž také dohrávku 1. kola I.B třídy proti Radslavicím a z nařízení STK měl mít tento duel přednost před pohárovým kláním! Co teď s tím?

 Brodek tak nabídl Němčicím další termíny, ale to musel klub odmítnout kvůli nedostatku hráčů, a tak se rozhodl, že se z poháru dobrovolně odhlásí. Ve finále tak měl Brodek hrát dva zápasy v jeden termín a nehrál ani jeden, protože utkání v Radslavicích bylo kvůli nezpůsobilému terénu znovu odloženo...

Situaci více přiblížil kapitán brodeckého celku a funkcionář klubu v jedné osobě Jaromír Matoušek. „Úřední termín byl ve středu, ale v tu samou dobu nás čekala i dohrávka prvního kola. Řešili jsme to tak se svazem, který nám řekl, ať raději posuneme pohár a dohrajeme soutěžní utkání. Řešili jsme to se soupeřem a navrhovali jsme nové termíny, ale Němčice by to nedokázaly dát dohromady, takže se nakonec rozhodlo, že postoupíme do dalšího kola bez boje,“ prozradil.

Jenže ani dohrávku na půdě Radslavic Brodek v den státního svátku neodehrál. „V úterý večer nám volali z Radslavic, že po silném dešti mají hřiště pod vodou a zápas se nebude moct uskutečnit. Takže i ten jsme nakonec odložili a místo dvou utkání jsme nehráli ani jedno,“ posteskl si Matoušek.

Pohárové odhlášení potvrdil Večerníku i kouč Němčic Pavel Voráč. „Brodek nám navrhl nové dva termíny, ale muselo by se to odehrát ještě v říjnu, v týdnu je to zkrátka velmi brzo. Kluci to řešili na skupině a na oba termíny by nás bylo příliš málo, takže to nakonec dopadlo tak, že jsme se utkání vzdali, automaticky dál postoupil soupeř. Odehrát to třeba v osmi lidech by prostě nedávalo smysl,“ uzavřel lodivod.

Postup Brodku u Prostějova, který by byl favoritem střetnutí, už posvětil i krajský fotbalový svaz, který tomuto klubu určil volný los. Hráči se tak mohou těšit na 1. kolo krajského poháru, které by mělo proběhnout ještě v letošním kalendářním roce.