V šestatřiceti letech patří k výjimkám ve velmi mladém kádru Smržic. Určitě se v něm však neztrácí. Kromě řady zkušeností stále prohání i mladší hráče na krajích hřiště, případně i na hrotu. Také pomohl dostat mužstvo z výsledkové krize hattrickem v regionálním souboji s Jesencem. A i když z devíti kol I.B třídy Olomouckého KFS skupiny „B“ kádr Smržic ztratil hned šest duelů, panuje především s herním projevem spokojenost.

Deset podzimních bodů neznamená klidný střed tabulky. K tomu však chybí jediná výhra, ovšem ani sestupové příčky daleko nejsou. „Podzimní část se určitě dá hodnotit pozitivně, i když těch bodů není tolik, co jich být mohlo. Z herního projevu to ale bylo velmi dobré a v zápasech jsme určitě nebyli horším celkem. Bohužel se nám nedařilo proměňovat šance a dostávali jsme hloupé branky,“ objasnil příčiny, proč není bodů přece jen více, Robin Kotlár.

Mladé mužstvo Smržic nemělo zcela jednoduchý podzim vinou zranění, covidu a šesti porážek v řadě. Ale ani to hráče nepoložilo a ukázali i vnitřní sílu. I díky tomu podzim zakončili svěřenci kouče Zbožínka dvěma výhrami. „Sice se nám výsledkově nedařilo, ale panice jsme nepropadali. Věděli jsme, že na to herně máme. Samozřejmě je příjemnější vyhrávat, ale stále jsme věřili, že to co nejdříve zlomíme. Nakonec se nám to podařilo. Když ale začaly přicházet výsledky, pro změnu nás zastavil covid,“ potvrzuje rychlonohý záložník, že nad pandemií se zatím zvítězit nezdařilo.

Spousta mužstev hrajících i ve vyšších patrech tabulky si na morálku a přístup hráčů mnohdy stěžuje. Ve Smržicích je to však naopak. Co se právě v tomto klubu podařilo změnit? „Celkově se u nás trošku obměnil kádr, odešli problémoví hráči, kteří v kabině dělali spíše neplechu. Zůstala však většina mladých kluků, ti cítí svou šanci a pracují na sobě, jak jen mohou. I parta hráčů se tu určitě zlepšila. Všechno tím pádem do sebe zapadlo a je to hned znát nejen na atmosféře, ale také na hřišti,“ prozrazuje krajní záložník.

Ohledně zimní přípravy má zkušený plejer velké obavy, a to nejen o přípravu, ale aby vůbec pro nějakou jarní část byla. „Je otázkou, jak vlastně dopadne jarní část. Poslední rok nikdo neví, co přijde. Jaro se nehrálo, podzim skončil předčasně. Každý sportovec by samozřejmě chtěl, aby se hrálo, ale o tom rozhodnou jiní. Tím pádem ani nevíte, na co se vlastně připravovat. Pokud se však hrát bude, určitě musíme zlepšit koncovku a vyvarovat se zbytečně inkasovaných branek,“ uvědomuje si Kotlár. Před přerušením soutěže se poslední dvě kola odehrála bez diváků. „Samozřejmě je to určitě pro fanoušky nepříjemné. Je to nesporně škoda. Příznivci, kteří mají zájem, většinou chodí pravidelně. Na hřišti jsem však upřímně větší rozdíl nepocítil. Zájem a účast nejsou zase tak velké, aby to bylo výrazně znát,“ doplnil s úsměvem.