Závěrečný duel kalendářního roku odehrají fotbalisté Prostějova na domácí půdě proti Sigmě Olomouc, kterým také zakončí letošní skupinovou fázi Tipsport ligy. Po tomto duelu už bude čekat na hráče volno, které potrvá do začátku příštího roku. V poslední době už se mužstvo připravuje především zábavnou formou na víkendové zápasy a v uplynulém týdnu v rámci teambuildingu nechyběl ani lední hokej. Fotbalisté tak měli možnost ukázat své přednosti i na ledě. Stmelování očividně zabralo, páteční vítězství na půdě slovenského protivníka o pět branek je toho jasným důkazem.

V rámci zimní Tipsport ligy mužstvo nasbíralo zatím čtyři body a v případě vítězství nad Sigmou může pomýšlet i na výhru ve své skupině „D“. Kouč Šustr je ale hlavně rád, že zápasy jeho svěřenci absolvují a mohou si vyzkoušet určité alternativy ještě před začátkem pravé zimní přípravy.

„Někdo řekne, že je to zvláštní termín, ale dá se to pochopit. Já osobně jsem za to rád. Jinak bychom měli dva měsíce volno a stejně bychom museli trénovat. Za mě je daleko lepší, že k tomu hrajeme zápasy. Ještě kdyby byly všechny v Prostějově. Ale to už bychom asi chtěli moc,“ prohodil s úsměvem lodivod.

Výhru nad soupeřem ze Zlatých Moravců také nezveličuje a přidal i pozdější telefonát po odehrání utkání. „Volal mi pak ještě hlavní trenér soupeře, který na zápase nebyl z důvodu zdravotní indispozice, že se nám neozval jejich vedoucí mužstva a měl nám dát vědět, že hráči „A“ mužstva už dostali volno. Kdybychom to věděli dřív, tak bychom k tomu také přistoupili jinak. Někteří kluci by dostali také volno a vzal bych si ještě nějaké dorostence, abych se na ně podíval,“ doplnil ještě k pátečnímu střetnutí kouč Šustr.

Během minulého týdne proběhla kromě herních tréninků na trávě i jedna netradiční disciplína, kterou byl hokej. Na bruslích a s hokejkami si to hráči náležitě užili a dle vyjádření hráčů i realizačního týmu to byla vydařená akce. „Musel jsem kluky pochválit, protože atmosféra byla vynikající. Drtivá většina ukázala, že na bruslích není poprvé. Někteří z toho měli až přehnaný respekt, ale všichni si zahráli a pobavili jsme se. Tomáši Čepovi ale třeba hned při prvním rozjetí praskla brusle, takže jsme se nevyhnuli ani technickým problémům,“ přidal trenér eskáčka. Na závěr pak také doplnil, že zcela vynikali hráči, kteří jsou označování za „přírodňáky“ a kterým jde zkrátka každý sport díky talentu. Z hráčů tak vypíchl Jana Koudelku, u kterého věří, že by se ani v hokejovém prostředí neztratil. „Někteří tam byli ale taky víc na zemi než na nohách. Vzpomenu si například na Míšu Zapletala, který do toho ale dal srdce, jak to ostatně umí. Hodně pádů tam měl i brankář Krynskyi, kde jsem měl strach, aby se nezranil, vše ale dobře dopadlo,“ zakončil své hodnocení uplynulého týdne Pavel Šustr.

 

30 partneri 2022 2023