Dnes už se znovu hlásili hráči kouči Šustrovi v Prostějově, kde začíná celku společná zimní příprava na jarní boje, které přijdou na řadu od úvodu března. Během přestávky dostali hráči od kouče individuální plány a po nich se bude chtít kouč zaměřit na jejich další rozvoj. Kromě známých hráčů čekají na trenéra někteří nováčci. Ti přijdou na zkoušku a na startu přípravy se bude muset i bez některých stálic obejít.

 

Hned na úvod kouč vypálil s humorem sobě vlastním, že na hráče čeká v úvodu společné přípravy trénink. Poté už ale přidal trochu vážněji. „Myslím si, že dobám, kdy se hráčům nějak extrémně nakládalo, už dávno odzvonilo. Pojedeme svůj klasický tréninkový proces, který bude zaměřen na rozvoj jednotlivých aspektů hry. Neplánujeme ani nějaké testování, když proběhne, tak jedině na hřišti. Nic zcela zásadního a překvapivého se očekávat nedá,“ prozradil na úvod lodivod mužstva.

Během přestávky hráči plnili individuální plány, což by jim mělo pomoci, aby byli v dobré kondici od začátku společných tréninků. „Samozřejmě některým klukům se nevyhnulo nachlazení, případně další doléčovali zranění, takže jsme to řešili individuálně na bázi domluv. Vše probíhalo hlavně v klidu, aby byli všichni zdraví pro začátek společné přípravy. Já individuální plány nepodceňuji, protože je to dobrý doplněk pro udržování kondice. Na druhou stranu já je v tomto nekontroluji, poznám to v prvním týdnu přípravy, kdo na sobě jak pracoval,“ poznamenal kouč 1.SK Prostějov.

Na začátku přípravy se bude muset obejít bez Pince a Píchala, kteří by se ale měli postupně do přípravy zapojit. Naopak se po delším zranění vrací Omale a Mach. Žádné závažnější zdravotní trable trenér neeviduje.

Zimní přestávku si kromě hráčů užil i kouč, který prozradil, že ji také trávil především se sportem. „Sledoval jsem samozřejmě mistrovství světa ve fotbale, po krátké pauze nato zase navázali naši junioři na mistrovství světa v hokeji, takže jsem odpočíval hlavně u sportu, jsem celkově jeho velkým fanouškem. Samozřejmě jsme během pauzy pracovali společně s vedením, protože musíme řešit některé odchody a adekvátní náhrady. Myslím si, že stejně jako hráči i trenéři a funkcionáři úplně neumí od fotbalu vypnout. Ale já to neberu v žádném případě jako nějaký handicap, já ten odpočinek naopak ani nepotřeboval, protože já dělám, co mě baví, za což jsem nesmírně rád,“ dodal Pavel Šustr.