Pěkný kousek se na úvod zimní přípravy povedl fotbalistům 1. SK Prostějov. Ve svém úvodním přípravném zápase porazil tým trenéra Pavla Šustra ostravský Baník. Hubený výsledek 1:0 z pohledu Prostějova se nerodil snadno: ostravský tým měl obrovské množství šancí, ale jak se ukázalo, také velké množství spalovačů v sestavě. Zejména Zajíc, Pokorný a Španěl Mena nechávali opakovaně vyniknout brankáře Muchu. Ten si i díky nim připsal cenné čisté konto.

Utkání mělo být podle papírových předpokladů jasnou záležitostí. Leč, nestalo se tak. Baník Ostrava byl sice více na míči a připsal si mnohem více šancí, ale Prostějov se úporně bránil. I přes mezírky v obraně se ale nakonec defenzíva Prostějova nekapitulovala. Přitom například v 9. minutě měl na kopačce gól Tetour, ve 21. zase netrefil Pokorný z osy a do poločasu měli šance ještě Kuzmanovič či Azevedo. Prostějov chodil do brejků, zejména Matoušek byl vidět. Největší šanci mohl ale po lobu mít Píchal, jenže nakonec to měl k míči daleko.

Ve druhé půli zprvu tlak Ostravy gradoval, domácí byli stále častěji na míči. Vyložených šancí ale ubylo. V 55. a 57. minutě ale ostravský Mena dvakrát selhal v jasné šanci. Od té doby si ale Ostrava vyloženou šanci nepřipravila. A tak po hluché pasáži vystřelil David Jurásek, jehož pokus byl ještě tečovaný do brány – 0:1. Domácí se už poté k ničemu nedostali, Prostějov si vedení s míčem na kopačkách pohlídal a připravil tak několika desítkám přítomných fanoušků Baníku nemilé překvapení.