Druhý přípravný zápas za sebou mají po sobotě za sebou fotbalisté 1.SK Prostějov, kteří se v Brně utkali s druholigovým rivalem Líšní, po podzimu F:NL třetím týmem tabulky. Po prohře 0:5 s Banskou Bystricou se tentokrát svěřencům trenéra Pavla Šustra dařilo lépe. Dlouho bezbrankové utkání totiž rozhodl v samotném závěru Vlachovský. Navrátilec z hostování dostal Prostějov hned do dvoubrankového vedení, které už eskáčko nepustilo.

 

Přestože se původně mělo hrát v Prostějově na umělé trávě areálu v Olympijské ulici, po dohodě klubů se zápas přesunul na periférii jihomoravské metropole. Zatímco domácí trenér Valachovič prostřídal v tomto přípravném utkání dva brankáře a třináct mužů do pole, přičemž zbylí hráči kádru absolvovali kratší trénink, Prostějovští využili dva brankáře a 15 mužů do pole, z nichž někteří v rámci testů usilovali o prodloužení zkoušky.

Utkání začalo poklidně a o zajímavé momenty byla dlouho nouze. Ve 20. minutě došlo na dlouhý nákop na Bartolomea, ten míč nezachytil. Krátce nato mohl střílet Kulig. Na zakončení si netroufl a tým krátce nato přišel o míč. Chvíli poté už z hranice vápna mířila na brankáře Líšně střela, ten míč udržel. 26. minuta přinesla standardku domácích, obrana ji dokázala odvrátit. Stejně jako později rohový kop. Úspěch neslavila ani akce Černína. Ve 32. minutě byl v poslední chvíli ve vápně odstaven od míče Koudelka. Líšeň krátce nato kopala standardku od postranní čáry. Černín zakončoval z voleje, v krkolomné pozici nedal. V dobré šanci se před polovinou ocitl i Vandas. V závěru poločasu byla vidět pěkná kombinace po ose Koudelka – Kulig – Bartolomeu a taky zakončení Bialka. Líšeňská obrana ale obě situace ustála.

Druhá polovina zprvu rovněž nabídla spíše nezáživnou podívanou a také málo šancí. V 60. minutě nahrával do vápna Koudelka, pas neprošel. V 63. minutě naopak musela být obrana ostražitá při střele Zikla, Prostějov ji dokázal zblokovat. Chvíli nato byl na hraně vápna faulován Koudelka, následná standardka se ale příliš nepovedla. V 69. minutě mělo eskáčko namále, při rozehrávce ztratilo míč a následná Černínova střela šla jen do brankáře. Prostějov byl poté lepší. Nedařilo se mu sice zakončit, byl ale častěji na míči a sbíral rozehrávky soupeře. V 80. minutě získal Omale míč, díky němu střílel Bartolomeu, rána byla ale sražená do brankáře. Chvíli nato už se ale eskáčko prosadilo, po nahrávce podél lajny přišel pas do brankoviště a zblízka otevřel skóre Martin Vlachovský – 0:1. V 87. minutě tentýž hráč vymyslel akci, na jejímž konci střílel Bartolomeu z voleje. V závěru mohla nejprve Líšeň srovnat nepříliš přesnou střelou z hranice vápna. Nakonec ale přidal druhý gól Martin Vlachovský, který odhlavičkoval po rohovém kopu mimo dosah brankáře. Eskáčko tak zvítězilo 2:0 a navázalo na předešlý podzimní úspěch proti Líšni.

 

 

HLAS TRENÉRŮ

Milan VALACHOVIČ – SK Líšeň:

„První poločas byl vyrovnaný, po změně stran jsme byli častěji před brankářem Bártou, ale v koncovce se nám nedařilo. Nejblíže vstřelení branky byl Roziev, Bohužel v závěru nám tentýž hráč dal dvě branky.“

Pavel ŠUSTR – trenér 1.SK Prostějov:

„Po minulém utkání, ve kterém jsme inkasovali pět branek, jsme si jasně stanovili, jak se budeme chovat v obranné fázi. To byl v zápase náš hlavní cíl. Hráči se to snažili plnit. Celkově jsme směrem dozadu měli snahu plnit své úkoly, i když se to ne vždy dařilo. V Líšni byl těžký terén. Kombinace na něm byla možná, ale taky složitější. Snažili jsme se ale o ni a jsem rád, že se nám v závěru podařilo dát dva góly. Nehledě na to, co se někdy říká, výhra posune tým dopředu, ne naopak.“