Třetí přípravný zápas během zimy čeká tuto sobotu 28. ledna hráče 1.SK Prostějov. Ve venkovním prostředí se tentokrát střetnou s Karvinou.

Pátý celek podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naopak odehraje svůj první přípravný zápas, mužstvo Karviné totiž s přípravou začalo o něco později než Prostějov. Týmy se utkají v sobotu 28. ledna na severu Moravy, začátek zápasu je plánován na 11.00 hodin.

Karviná má za sebou po sestupu vcelku povedený podzim. Ve vyrovnané tabulce obsadila páté místo. Na baráž o ligu ztrácí aktuálně tým tři body, na přímý postup pět. A na Prostějov má mužstvo náskok čtyři body. Karviná měla téměř vyrovnanou bilanci proher a výher, stejně jako vstřelených a inkasovaných gólů. Tým se nicméně na konci podzimu potýkal s výrazně nevyrovnanými výsledky. Mužstvo pravidelně střídalo prohry a výhry. Někdy se jednalo o těsné porážky, ve výsledku tyto body mohou týmu v boji o návrat do nejvyšší soutěže chybět.

Mužstvo Karviné je v jedné věci trochu jiné než zbylé druholigové týmy. Ty sází ve velké většině na mladé hráče těsně okolo dvacítky. A naopak opravdu zkušených plejerů mají málo, obvykle dva tři. V Karviné je to jiné. Mužstvo disponuje hned sedmi třicátníky a celkově se jedná o nejstarší a nejzkušenější mužstvo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Velezkušeným hráčem je někdejší reprezentant Michal Papadopulos, dále na podzim velice vytížený obránce Jan Žídek nebo záložník Daniel Bartl.

Pokud se podíváme na statistiky, nejlepším střelcem byl se čtyřmi brankami Rajmund Mikuš. Dalších pět hráčů se trefilo hned třikrát. V počtu minut vynikají již zmíněný Mikuš a také záložník Dominik Soukeník, oba se dostali přes 1200 odehraných minut. Karviná pak patřila k týmům, které nebyly často trestané kartami. Nejvíce, a to pět, jich dostal Rafiu Durosinmi. Právě on je jedním z odchozích hráčů, dalšími jsou třeba Martin Rolinek, který se přemístil právě do Prostějova. Tým o několik hráčů přišel, celkově hned o čtyři kmenové hráče. Z nich budou mužstvu chybět zejména Durosinmi a slovenský obránce Dávid Krčík, který rovněž zamířil jinam.