Již třetí přípravný zápas v rámci zimní přípravy čekal na fotbalisty eskáčka, tentokrát se tak stalo proti Karviné na soupeřově půdě.

A došlo i na třetí možný výsledek. Po porážce s Banskou Bystricou a vítězství v Líšni se tentokrát rozešli se soupeřem smírem 1:1. Utkání bylo také o dvou rozdílných poločasech. V prvním byli jednoznačně aktivnější domácí, ve druhém ale dokázal Prostějov srovnat krok. Na branky se ale dlouho čekalo. Na vedení z kopaček Motyčky navázal hned o minutu později Koudelka.

Prvních dvacet minut se toho na hřišti příliš nedělo a ani jeden z celků si nevypracoval žádnou zajímavou šanci, oba celky se spíše oťukávaly. Poté do zbytku prvních pětačtyřiceti minut převzali taktovku domácí, kteří byli daleko nebezpečnější. V první velké šanci se ocitl Budinský, který mohl hlavou otevřít účet zápasu, ale nedokázal najít prostor mezi třemi tyčemi. Následně využil šanci Memič, na hranici vápna se dostal k míči. Podařilo se mu přejít přes dva obránce, ale v zakončení už levou nohou nezamířil přesně.

Karviné to nevyšlo ani do třetice po střele z první Soukeníka, který z velmi dobré pozice vysoko přestřelil. Jeden zajímavější závar před brankou si vytvořil i Prostějov, ale ani z toho mráčku nezapršelo. Krátce před koncem poločasu ještě prověřil brankáře Vejmolu Krčík. S jeho dělovkou si ale dokázala nová akvizice eskáčka poradit.

Do druhého poločasu přišly změny v sestavě u obou celků a změnil se i obraz hry, kdy Prostějov začal být aktivnější. Do vedení mohl dostat hosty Martin Vlachovský, který po chybě v obraně ale nedokázal míč v předbrankovém území trefit. Jak se naopak domácím v první polovině nedařilo dotáhnout řadu akcí ke zdárnému konci, tak ve druhé jim k tomu stačila jediná příležitost. Z rychlého kontru se ke zablokovanému míči dostal Motyčka a přízemní prudkou ranou trefil přesně za tyč – 1:0.

Vedení však domácím dlouho nevydrželo a po minutě byl stav vyrovnaný. Po dlouhém nákopu dokázal vybojovat míč Vlachovský, který se uvolnil a přihrál Koudelkovi do ideální pozice, s čímž si zkušený středopolař Prostějova věděl rady, poslal jej přesně za tyč – 1:1. Závěrečná necelá čtvrthodina už toho znovu jako prvních dvacet minut příliš nenabídla a oba celky se ta rozešly remízou.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Tomáš HEJDUŠEK – MFK Karviná:

„Chtěli jsme vyhrát a je škoda, že po prvním gólu si necháme okamžitě vyrovnat. Rozdíl v obou poločasech byl z naší strany markantní. Do prvního nastoupili ‚áčkoví‘ kluci, do druhého potom především mladší kluci z ´B-týmu. V první půli jsme byli dominantní a měli otěže zápasu pevně v rukou. Je škoda, že se nám nepodařilo dát jeden nebo dva góly. Celkově asi zasloužená remíza. Zápas splnil naše záměry.“

Pavel ŠUSTR – 1.SK Prostějov:

„Z celkového hlediska to pak byl zápas dvou poločasů. S tím prvním jsem opravdu spokojen nebyl. Soupeř nás přehrával, my jsme nebyli dostatečně aktivní v obranné fázi a dělali jsme chyby, které bychom neměli. Ve druhé půli přišlo zlepšení a náš herní projev se zvedl, za což jsem rád. Utkání tak splnilo svůj účel, nikdo se nezranil, což bylo asi tím hlavním.“

 

3. PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ

MFK Karviná – 1.SK Prostějov 1:1 (0:0)

Branky: 76. Motyčka – 77. Šustr. Rozhodčí: neuvedeni. Diváci: -

Sestava Karviné - 1. poločas: Ciupa – Soukeník, Krčík, Plesník, Žídek – Boháč, Budinský – Memič, Málek, Rezek – Vrba. 2. poločas: Mrózek – Fukala, Teplan, Krčík, Bielan – Jurga, Motyčka, Goj, Bartl, Vrba – Clement. Trenér: Tomáš Hejdušek.

Sestava Prostějova: Vejmola – Elbel, Bialek, Gabriš, Blahuta – Moučka, Mach, Kulig, Emmer, Malec – Vlasák. Střídali: Krynskyi, Omale, Koudelka, Vlachovský, Bartolomeu. Trenér: Pavel Šustr.