O víkendu Prostějov zakončil svou zimní přípravu na jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2022/2023. Už 9. ledna začal pro hráče maraton společných tréninků a brzy také přípravných zápasů. Příprava trvala celkem sedm týdnů. A hráči během ní sehráli stejný počet zápasů.

První z nich odehráli Prostějované už týden po začátku společné přípravy. Na hřiště v Olympijské ulici tým Pavla Šustra padl vysoko 0:5 s Banskou Bystricou. Horší výsledek už mužstvo nezapsalo. Chuť si následně tým spravil v Líšni, kterou porazil 2:0. Mezi překvapivé výsledky se řadí prohra s třetiligovou Kroměříží. Zápas se Sigmou „B“ přinesl zprvu nepříliš záživnou podívanou, nakonec však i řadu šancí, dva góly a remízu. Jeden z nejlepších výkonů předvedl Prostějov v samém závěru přípravy, kdy v Olšanech porazil Třinec 3:0. Shodou okolností byl Třinec taky poslední tým, se kterým se mužstvo Prostějova na podzim utkalo.

Příprava umožnila trenérům zacelit díry po odchozích hráčích, a naopak vyzkoušet příchozí a ty, kteří uspějí na zkoušce, zapracovat do týmu. Podle očekávání už do tréninku nenastoupil Vasil Kušej, který zamířil do Mladé Boleslavi, a později se odpojil i Michal Zapletal, který odešel do Dukly Praha. A nakonec skončil i Omale, dnes už hráč Opavy. Mezi nečekané komplikace se zařadilo ukončení profesionální kariéry Davidem Gáčem, kterému je teprve 25 let a navázal tak na Lubomíra Machynka.

 

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY ESKÁČKA – ZIMA 2023:

Prostějov – Banská Bystrica       0:5

Prostějov – Líšeň                                          2:0        

Prostějov – Karviná                                      1:1

Prostějov – Kroměříž                   0:1

Prostějov – Sigma Olomouc „B“              1:1

Prostějov – Uničov                                      2:2

Prostějov – Třinec                                        3:0

 

celková bilance

7 zápasů

2 výhry

3 remízy

2 prohry

skóre 9:10