Ve Vrchoslavicích to v minulých dvou ročnících skřípalo. Jeden z nich nakonec zkrátil covid a ve druhém to byl boj o záchranu do posledního kola. Před letošním ročníkem nastala změna v podobě nového lodivoda, kdy dlouholetého kouče Miroslava Panáčka nahradil předseda klubu Jindřich Vlč.

Pod jeho vedením se podařilo zvítězit v pěti duelech, často i nad papírovým favoritem, naopak se ale týmu nevyhnuly ztráty proti celkům pod ním. Za celý podzim si také jako jediný zástupce regionu nepřipsal jedinou dělbu bodů a zatím to tak stačí na jedenácté místo.

Pět výher je mírně uspokojujících, ale sám kouč vnímá, že jich mohlo být o něco víc. „Nejvíce nás jednoznačně sráželo to, že jsme bojovali se sestavou a museli to často lepit. Když nemáte nikoho na lavičce, tak je to znát. A nám se to bohužel stejně jako v minulých dvou ročnících nevyhnulo. Některé zápasy jsme navíc mohli zvládnout lépe výsledkově, protože si myslím, že to herně zlé nebylo, ale nezvládli jsme to. V určitých zápasech nás soupeři přehráli, to je taky třeba zmínit. Ale tabulka je vyrovnaná a může se to během jara ještě hodně promíchat,“ uvedl na úvod Jindřich Vlč.

Minulé dvě sezóny byly také ve znamení lepení kádru, což se projevilo i tentokrát ve dvou případech. „Na druhé kolo do Otaslavic jsem myslel, že to neposkládáme, protože nás bylo ještě v pátek osm. Nakonec jsme to v jedenácti odehráli, ale je znát, když vám řada hráčů schází.“ Ještě horší byla situace v Ústí, kde mužstvo hrálo dokonce jen v devíti lidech. Přesto ještě pomýšlelo na body. „Tam nebylo moc co řešit, my jsme to museli zavřít a vepředu se potuloval jen Honza Horák. Marodka, nějaká dovolená a byli jsme rádi, že se to nemuselo kontumovat. Paradoxně jsme tam na začátku druhé půle snížili, a ještě jsme mohli z brejku i srovnat. Tam zasloužili i přes prohru kluci absolutorium, ale tohle jsou věci, kterých bychom se už chtěli vyvarovat,“ vracel se ke kritickým momentům kouč.

Bodovat pak mužstvo dokázalo se silnějšími soupeři, naopak body rozdávalo i těm slabším a jako jediní například padli s beznadějně posledními Pavlovicemi. „Ukázalo se, že když se sejdeme v hojném počtu, tak se můžeme měřit téměř s kýmkoliv v soutěži. Pak ale ztratíme zápasy, kde bychom body brát měli. O zápasech v Pavlovicích radši ani více hovořit nebudu. To byl přesně jeden z duelů, po kterém nemáte chuť nadále vůbec s fotbalem pokračovat. Strašný terén a my se přizpůsobili soupeři. Proto jsme s nimi taky jako jediní padli. Ještě se nám tam do toho jeden hráč zranil a další dostal po zásluze červenou, protože neudržel nervy na uzdě,“ pokračoval kouč, který byl z tohoto duelu velmi znechucen už při jeho podzimním hodnocení. Před startem podzimu si mužstvo kladlo za cíl osmnáct bodů, které by v případě výhry v Pavlovicích i dosáhlo.

Do jarní části by se chtěl kouč v první řadě vyhnout problému s počte hráčů. Bude to ale mít háček. „Dva kluci byli nyní na operaci s kolenem a třetího teprve čeká. Ani s jedním z nich nemůžeme do jara počítat, což je pro nás citelná ztráta. Věřím, že se nám podaří některý z příchodů dotáhnout. Zatím bych ale nekonkretizoval. Je to pro nás těžké, protože mládež nemáme a v blízkém okolí také kluby spíše bojují. Flintu do žita ale neházíme a budeme bojovat. Věřím, že bodů můžeme uhrát ještě více,“ doplnil Vlč, kterému s vedením mužstva sekunduje bývalý hráč klubu Michal Olšanský.

 

TJ Sokol Vrchoslavice 1946

Brankář

Jméno                                Zápasy  Minuty  Výhry     Remízy  Prohry   Nuly       O. G.      Ž. K.       Č. K.

Michal Tomek                  11          1012      5             0             6             1             24          3             1

Jakub Strašák                    1             90          0             0             1             0             2             0             0

Radek Fialka                     2             135        0             0             2             0             4             0             0

Tomáš Klesnil                    1             45          0             0             1             0             4             0             0

Obránci

Jméno                                Zápasy  Minuty  Góly       Ž. K.       Č. K.

Vít Bleša                            11          1011      1             2             0

Radek Fialka                     11          802        0             3             0

Aleš Holub                         12          1103      0             3             1            

Martin Jašek                     11          818        0             3             0

Miroslav Lakomý             10          806        0             3             0

Matěj Otáhal                    2             146        0             0             0

Roman Panáček               1             46          0             0             0                           

Josef Trávníček                1             57          0             0             0

Záložníci

Vladimír Fialka                 13          1196      1             0             0

Pavel Horák                      10          921        1             2             0

Daniel Churý                     11          695        0             1             0

Rudolf Návrat                   1             90          0             1             0

Miroslav Panáček            9             750        1             1             0            

Jakub Strašák                    11          799        1             0             0

Oldřich Vévoda                9             791        3             1             0

Michal Hradil                    5             302        0             0             0

Útočníci

Pavel Gaťařík                    13          972        4             6             0

Jan Horák                          12          1023      7             3             0

Pavel Horák                      6             255        1             2             0

Lukáš Konvičný                 1             22          0             0             0

Michal Olšanský               2             29          0             0             0

Matěj Řezáč                      3             274        0             0             0

Trenér: Jindřich Vlč