Nezvyklý týden relativního klidu za sebou mají fotbalisté 1.SK Prostějov. Eskáčko totiž nesehrálo jediný zápas. Ten čeká svěřence trenéra Pavla Šustra až dnes, tj. v pondělí 13. března. A hned to bdue hanácké derby proti rezervě Sigmy. Tým tak věnoval posledních sedm dnů zčásti přípravě a zčásti odpočinku. Vedení oddílu pak řeší jeden otazník v útoku.

První zápas jara. A hned po něm delší zápasová přestávka. Tak vypadá druhá polovina sezóny v podání prostějovského eskáčka. Hráče po remíze 1:1 s Varnsdorfem nečekala v týdnu žádná utkání. „Hráči měli v pátek volno, v sobotu a v neděli trénink,“ prozradil předseda klubu František Jura.

Fanoušky Prostějova a Olomouce čeká zápas v nezvyklém termínu – týmy se utkají na Andrově stadionu v pondělí od 16.00 hodin. „Není to pro nás samozřejmě úplně ideální. Ale nedá se nic dělat, musíme se s tím vypořádat,“ sdělil Jura.

„Béčko“ Sigmy navíc může výrazně posílit i o hráče „A“ týmu, zápasy se totiž nekryjí. „Bude to těžký zápas. Předpokládám, že hráči, kteří v sobotu nezasáhnou do zápasu prvoligového týmu, budou v pondělí připraveni v zápase proti nám. Nebude to tedy jednoduché, musíme se s tím ale poprat,“ připustil předseda prostějovského eskáčka, který je znám jako kritik účasti rezervních týmů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Zatímco trenér se s hráči připravuje na další kola, vedení oddílu pracuje na možném posílení. Díra v sestavě se totiž objevila po přípravném zápase právě s Olomoucí. Odnesl si z něj totiž zranění útočník Dušan Pinc. Čtyřiadvacetiletý útočník by navíc mužstvu mohl dlouho chybět. „Ve hře je náhrada. Samozřejmě to musí být hráč, který přijde jako amatér. Protože skončené je přestupní období. Ale ve hře něco takového je,“ sdělil František Jura.

V tomto týdnu tak čekají na fotbalisty Prostějova hned dva zápasy. Po pondělním derby bude F:NL pro eskáčko pokračovat domácím zápasem s Příbramí.