Ani v druhém letošním duelu s rivalem ze Sigmy se fotbalistům Prostějova nepodařilo najít recept a stejně jako na domácí půdě prohráli i na půdě svého soupeře. I přes vyšší aktivitu hostů se totiž skórovat podařilo pouze domácím a v závěru vítězství ještě pojistil hostujícím fanouškům dobře známý Zlatohlávek z pokutového kopu.

Festival šancí se Andrově stadionu nekonal a úvod byl hodně opatrný z obou stran. Eskáčko drželo více míč na svých kopačkách a domácí podpoření o některé hráče A mužstva se spíše hledali. První zajímavější příležitost se zrodila po více než dvaceti minutách, kdy se k centru z přímého kopu dostal Rolinek, ten ale pálil mimo tři tyče. Ze stejné možnosti zahrozili i domácí Poulola ale hlavou mířil těsně nad břevno.

První branka duelu padla po půl hodině a skvělou práci u ní odvedl Šíp, který od poloviny hřiště prokázal rychlost, uvolnil se na kraji hřiště a nadvakrát se mu podařilo odcentrovat před bránu, kde si chladnokrevně naběhl Přichystal a nedal brankáři Vejmolovi šanci – 1:0. V 33. minutě mohlo být srovnáno, kdy se centr Koudelky přes odraz dostal až k Malcovi, který měl možná až zbytečně moc času si svou hlavičku nachystat a těsně minul branku Macíka. Aktivní ve střelbě byl také Mach, ale ani jeden z jeho tří pokusů v první půli neznamenal větší ohrožení.

Druhá půle se dlouho vyvíjela stejně jako úvod první a větší šance nepřicházely ani na jedné straně. Územní převahu měl sice Prostějov, ale hlavním problémem bylo se do zakončení vůbec dostat. Za zmínku stojí dva pokusy domácího Zlatohlávka až v polovině druhé půle, oba ale zamířil nad branku.

Největší šance na vyrovnání eskáčka přišla v 85. minutě. Střídající Karásek vybojoval míč, Koudelka našel Malce, který se neukvapil, a ještě posunul na Chvěju, ten si zasekl obránce, ale jeho pokus zlikvidoval Macík. Definitivní rozhodnutí přišlo dvě minuty před koncem, kdy Fiala po souboji se Schaffartzikem upadl a sudí ukázal na puntík. Ač to z tribuny vypadalo všelijak, kapitán hostí přiznal, že penalta byla. Míč si postavil Zlatohlávek a střelou doprostřed se postaral o potvrzení výhry – 2:0.

Prostějov tak ani napodruhé na rezervu Sigmy nevyzrál a chuť si bude chtít spravit už v sobotu od 15.00 hodin, kdy bude hostit na domácí stadionu Příbram.