Když se řekne nejvyšší okresní soutěž, téměř každého mezi prvními kluby napadnou Vrahovice, které jsou stálým účastníkem této soutěže v posledních dvou dekádách a už nejednou patřily na stupínek zcela nejvyšší. Jenže na konci sezóny z toho pravidelně byl spíš smutek, když je někdo o kousek přeskočil. Po těchto zdařených sezónách pak navíc přišla vždy mírná sprcha, následující rok nebyl až tak uspokojující.

Letos je to ale zase rok, kdy je o mužstvu velmi slyšet. Po podzimní části se mu podařilo uzmout titul půlmistra, což se během posledních šesti ročníků podařilo už potřetí. To je jasný důkaz toho, že kvalita ve Vrahovicích nechybí dlouhodobě. Postup do krajských soutěží z toho ale ani v předchozích dvou pokusech nebyl. V tom prvním v roce 2017/2018 o tom rozhodl paradoxně jediný gól, díky němuž se z postupu nakonec radovaly Otaslavice, i když v průběhu celé soutěže soupeře jen dotahovaly.

V sezóně 2019/2020 už po podzimní části o triumfu nikdo nepochyboval a pod vedením kouče Mezuliánka nedali hráči soupeřům „čuchnout“. Jejich komfortní náskok a skvělá výchozí pozice ale přišly vniveč v důsledku situace s koronavirem a předčasně ukončené sezóny. V letošním ročníku by to mohlo znamenat do třetice všeho dobrého… Nutno ale dodat, že soutěž je daleko komplikovanější než v předchozích případech a Vrahovice čeká velmi náročný úkol. Obzvláště když přičteme, že s úhlavními konkurenty hrají na jejich půdě.

Už i fakt, že nyní celek své ambice netají, naznačuje, že by se jej opravdu rádi dočkali. S čím ale budou muset také pracovat, je sezóna následující, ať už to s postupem dopadne jakkoliv. Protože po boji o postup vždy následoval herní i výsledkový propad. V I.B třídě by to mohlo hodně bolet a projevilo by se to velmi rychle. V okresní soutěži by si i přesto dokázaly určitě minimálně střed tabulky uhrát, ale to rozhodně není cíl Vrahovic. V nastoleném trendu by chtěly pokračovat dlouhodobě.

Dočká se tak generace velmi kvalitních fotbalistů, která postupně stárne, svého happyendu, nebo zůstane zapsaná jako smolaři, jimž postup vždy o něco málo utekl? A napraví dojem z vydařené sezóny i v té příští, ať už to bude v té či oné soutěži? V klubu v to pevně doufají a věří, že do třetice už se oslav s pohárem skutečně dočkají. Tato generace by si to zasloužila, ale předvést to musí na hřišti.

Čtrnáctý díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný lídrovi Přeboru OFS Prostějov z Vrahovic je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 13. března

 

11 graf1